Litvanya'ya göre her üç Rus diplomattan biri ajan

/ Kaynak: AA
Litvanya'ya göre her üç Rus diplomattan biri ajan

DÜNYA Haberleri  / AA

Litvanya Devlet Güvenlik Servisi, ülkedeki Rusya Büyükelçiliği'nde görev yapanların yüzde 30'unun istihbarat kurumlarına çalıştığını ileri sürdü.

Devlet Güvenlik Servisi'nin raporunda, geçen sene üç Rus diplomatın casusluk faaliyetinde bulunurken yakalandıkları ve ardından ülkelerine geri gönderildikleri ifade edildi. Raporda, 2014'te diplomasi alanında faaliyet gösteren çok sayıda Rus ajanının Baltık ülkesini terk etmek zorunda kaldığı ve Litvanya'da görev alan her üç Rus diplomattan birinin istihbarat kurumlarına çalıştığı kaydedildi.
Raporda ayrıca Rusya'nın, son zamanlarda Litvanya ordusunun altyapısıyla yakından ilgilendiği ve Litvanya vatandaşlarını Rusya tarafına çekmeye çalıştığı iddia edildi.
Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, raporla ilgili yaptığı açıklamada, Rus kökenli Litvanya vatandaşlarının, kendi ülkelerine karşı kışkırtma politikasına maruz kaldığına dikkati çekti.
Rapora göre, 2012'de göreve başlayan Klaipeda kentinin Rusya Başkonsolosu Vladimir Malygin, şehirde bulunan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminaline ait bilgileri almak istemesi nedeniyle geçen sene nisan ayında Litvanya'dan sınır dışı edildi.
Rusya Konsolosluğunun temsilcileri ise Malygin'in görev süresinin sona ermesi sebebiyle Moskova'ya döndüğünü belirtmişti. Litvanya, Kaliningrad ve St. Petersburg'daki konsoloslarını da Vilnius'a çağırmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...