Irak güvenlik güçleri Tikrit'in üçte birinde kontrolü sağladı

/ Kaynak: AA
Irak güvenlik güçleri Tikrit'in üçte birinde kontrolü sağladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordu güçleri ile El-Haşdu'ş-Şabi (Halk Topluluğu) adı verilen Şii milislerin, Tikrit'in üçte birinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Casim Cibara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Birleşik Irak güçleri Tikrit'in merkezindeki başkanlık saraylarının yanı sıra güneyindeki onlarca hükümet binasında kontrolü sağlamayı başardı" dedi.
Güvenlik güçleri tarafından kontrolün sağlandığı alanın Tikrit'in üçte birini oluşturduğunu belirten Cibara, önümüzdeki saatler içinde terör örgütü DAEŞ'in kentten tümüyle kovulduğu "müjdesi" verilebileceğini ifade etti.
Öte yandan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sad Muin de yaptığı yazılı açıklamada, "Federal Polis'in kahraman birliklerinin hükümet komplekslerinin tümünü, valilik binasını ve diğer emniyet merkezlerini DAEŞ'in elinden kurtarmayı başardığı" belirtildi.
Açıklamada, DAEŞ'in elinde bulunan 13 başkanlık sarayının ve El-Alem Köprüsü'nün kontrolünün ele geçirildiği kaydedildi.
Yerel kaynaklar ise Federal Polis ve ordu güçlerinin güney bölgelerinde kontrolü sağladığını ve kent merkezine doğru ilerlediğini ileri sürdü. Söz konusu kaynaklar, 14 DAEŞ militanı ile 5 polisin öldüğünü, 3 polisin de yaralandığını aktardı.
Irak ordu güçleri, geçen yazdan bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan ve başkent Bağdat'a 175 kilometre uzaklıkta yer alan Salahaddin ilinin kontrolünü yeniden ele geçirmeye çalışıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...