Afganistan'da çatışma: 20 ölü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da çatışma: 20 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Kunduz ve Faryab'da Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi yaşamını yitirdi.

Kunduz Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Said Server Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların, Kunduz'un Kale-i Zal ilçesinin Zulm Abad bölgesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığını söyledi.
Çatışmada 12 militanın öldüğünü ifade eden Hüseyni, 10 militanla bir polisin de yaralandığını belirtti.
Kunduz'daki olayla ilgili açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışmada 3 polisin öldüğünü, karakolun da Taliban kontrolüne geçtiğini iddia etti.
Diğer yandan 209. Şahin Kolordu Komutanlığı sözcülerinden Muhammad Reza Rezai de güvenlik güçlerinin, Faryab'ın Kaysar ve Gormaç ilçelerinde yürüttüğü operasyonlarda 7 örgüt üyesinin öldüğünü kaydetti. Rezai, çatışmada bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, 6 militanla bir polisin de yaralandığını açıkladı.
Rezai, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini, yol kenarlarına döşenen 9 mayının da etkisiz hale getirildiğini aktardı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...