Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'in Şebva vilayetinde çatışma: 13 ölü!

/ Kaynak: AA
Yemen'in Şebva vilayetinde çatışma: 13 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Şebva vilayetinde aşiret güçleri ile Ensarullah Hareketi (Husiler) mensupları arasındaki çatışmalarda en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şebva vilayetine bağlı Necid Merkat bölgesinde eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekli Husi militanlar ve silahlı aşiret mensupları arasında çatışmalar çıktı. 5 aşiret mensubunun hayatını kaybettiği çatışmalarda Husi militanlarından ölen ve yaralananların sayısının ise bilinmediği kaydedildi. Ayrıca Husilere ait 3 askeri aracın tahrip edildiği bildirildi.
Aynı vilayetin Yukarı Bayhan bölgesinde silahlı aşiret mensuplarının kurduğu pusuda Husilere yardım taşıyan bir araç ateşe verildi ve araçtaki 8 militan olay yerinde yaşamını yitirdi.
Şebva'nın özellikle Mareb vilayetine yakın bölgelerinde Beyda kentinden gelen Husi militanlar ve silahlı aşiret mensupları arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda iki taraftan da onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydediliyor.
Yemen'de tarafların çatışmasının yanı sıra Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunda, Yemen'in farklı kentlerinde Ensarullah Hareketi'ne yönelik hedeflere hava saldırısı düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...