Dünya Kupası'nda şahin gözü kullanılacak!

/ Kaynak: AA
Dünya Kupası'nda şahin gözü kullanılacak!

SPOR Haberleri  / AA

FIFA, 2015 Kadınlar Dünya Kupası'nda "şahin gözü" isimli gol çizgisi teknolojisinin uluslararası bir organizasyonda ikinci kez kullanılacağını açıkladı.

FIFA, Kanada'nın evsahipliğinde yapılacak 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda "şahin gözü" adlı gol çizgisi teknolojisinden faydalanılacağını duyurdu.


FIFA'dan yapılan açıklamada, gol çizgisi teknolojisinin 2014 FIFA Dünya Kupası, 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası ve son üç FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ardından 6 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde Kanada'da gerçekleştirilecek 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda da kullanılacağı duyuruldu.


Bu arada 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası, 2012 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın ardından "şahin gözü" teknolojisinin yararlanılacağı ikinci FIFA organizasyonu olacak. 2014 FIFA Dünya Kupası başta olmak üzere diğer FIFA organizasyonlarında ise "GoalRef" isimli teknoloji kullanılmıştı.


- Şahin gözü


Stat çatısına yerleştirilen yüksek kare çekim özelliğine sahip 7 kameranın topun hareketlerini kayıt altına alındığı "şahin gözü" isimli bilgisayar sisteminde, topun çizgiyi geçip geçmediğinin bilgisi bir saniye içerisinde hakemin kol saatine titreşimli olarak gönderiliyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...