Erdoğan'dan 'başkanlık' çözümü

Erdoğan'dan 'başkanlık' çözümü

GÜNDEM Haberleri

Başkanlık sistemi için referandum yapılabileceğinin sinyalini veren Erdoğan, "Bu işi parlamentoda çözemezsek halka dagideriz" dedi.

İSMAİL KAPAN
Üç AB üyesi ülkeyi kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Slovakya'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımız artık 7 Haziran'ı iple çekiyor" dedi. Kalacağı otelin önünde hazırlanan platformdan gurbetçilere hitap eden Erdoğan, "Artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin yaptığı hazırlıkları geçen günlerde bir televizyon programında açıkladığını, hükümetin de bu konuya yönelik adımları attığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400... Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, geçen haftalarda Karabük, Denizli ve Gaziantep'i ziyaret ettiğini, oradaki vatandaşların heyecanına şahit olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Artık 7 Haziran'ı halkımız zor çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa da, dünya da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023'ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum."
Erdoğan, Türkiye-Slovakya İş Forumu'ndaki konuşmasında ise nükleer enerjiye değinerek, "Ülkemizde yürütülen iki önemli çalışma var. Tabii bunun devreye girmesi 7-8 yılı bulacak. Ardından üçüncü bir nükleer enerjinin de adımlarını atacağız çünkü Türkiye'nin enerji ihtiyacı her geçen gün arttığı gibi bunları çeşitlendirmek gibi de bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...