BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Diyabetli olgunlaşmamış meyveyi tercih etmeli

Diyabetli olgunlaşmamış meyveyi tercih etmeli

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyet Uzmanı Meryem Yılmaz Çabalar, diyabet hastalarının meyve seçimini yaparken olgunlaşmamış meyveyi tercih etmeleri, ayrıca meyvenin suyunu değil, kendisini tüketmeleri gerektiğini söyledi.



GAZİANTEP - Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyet Uzmanı Meryem Yılmaz Çabalar, diyabet hastalarının meyve seçimini yaparken olgunlaşmamış meyveyi tercih etmeleri, ayrıca meyvenin suyunu değil, kendisini tüketmeleri gerektiğini söyledi. Çabalar, meyvelerin besin değerleri kadar iştah üzerinde olumlu etkileri de bulunduğunu, lezzetlerinin, içerdikleri asit ve şekerden ileri geldiğini belirtti. Meyvelerin olgunlaştıkça asit miktarının azaldığını, buna oranla şeker miktarının arttığını kaydeden Çabalar, şekerin verdiği tadın asitle birleşmesi sonucu hoşa giden bir lezzet oluştuğunu bildirdi. Diyabetli hastaların meyve tüketiminde sürekli çekingen davrandığını bildiren Çabalar, “Oysa ki meyve seçimini olgunlaşmamış meyveden yana yapmak, meyvenin suyunu değil kendisini tüketmek, kabuklarıyla tüketilebilen meyveleri kabuklarıyla tüketmek daha faydalıdır” diye konuştu. Diyabet hastalarının, tatlı meyveleri tüketirken porsiyon ölçülerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Çabalar, 10 tane yeşil erik, 5 tane kırmızı erik ya da 1 adet kuru incir (yaş incir), 1 yemek kaşığı kuru üzüm (yaş üzüm) ile 1 ince dilim kavun ve 1 anamur muzunun 1 porsiyona eşit olduğunu söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT