Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırımlı Tatar lider Ümerov'un evi basıldı

/ Kaynak: AA
Kırımlı Tatar lider Ümerov'un evi basıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı ve eski Bahçesaray Valisi İlmi Ümerov'un Rusya Sorgu Komitesi tarafından evi basıldı.

Ümerov, Rusya Sorgu Komitesi tarafından dün yedi saat sorguladıktan sonra polisin evinde arama yaptığını söyledi. Ümerov, arama sırasında evraklarının incelendiğini, polisin suç unsuru teşkil edecek bir şey bulamayınca kendisinden özür dileyerek evinden ayrıldığını söyledi. İlmi Ümerov, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna'dan ayrılıp Rusya'ya bağlanması konusunda düzenlenen referanduma karşı Kırım Tatarlarının 26 Şubat 2014'te yaptığı mitingde iki kişinin ölümüyle ilgili açılan dava kapsamında sorgulandığını dile getirdi. Ümerov, ayrıca yayın izni yenilenmediği için dün gece yarısı yayınını durdurmak zorunda kalan Kırım Tatar televizyonu ATR'ye destek eylemi organize etmemesi konusunda Rus polisi tarafından uyarıldığını belirtti. ATR'ye destek eylemi düzenlememesi konusunda KTMM'nin diğer başkan yardımcısı Nariman Celal de uyarı almıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...