Irak'ın Bakuba kentinde bombalı saldırı: 1 polis hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Irak'ın Bakuba kentinde bombalı saldırı: 1 polis hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın çeşitli kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 1 polisin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakuba kentinde, yol kenarına döşenen patlayıcının, polis aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu 1 polis hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, Irak makamlarından da konuyla ilgili resmi açıklama yapılmadı. Öte yandan Ramadi'de terör örgütü DAEŞ militanlarının, orduya ait kontrol noktasına düzenlediği saldırının ardından şiddetli çatışma çıktığı belirtildi. Çatışmada bazı askerlerin hayatını kaybettiği ifade edilirken, ölenlerin sayısına ilişkin bilgi verilmedi. DAEŞ militanlarının ayrıca çatışma sırasında 3 askeri kaçırdığı kaydedildi.
Kentin kuzeyindeki otoyolda ise güvenlik güçleri ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmada, yaşamını yitiren askerler olduğu, 1 askerin kaçırıldığı ve orduya ait 2 tank ile 1 aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.
Bu arada, Ramadi'nin batısındaki Bağdadi nahiyesinde, DAEŞ militanlarının attığı havan topunun yerleşim birimine düşmesi sonucu 2 sivilin yaralandığı, bazı evlerde hasar meydana geldiği belirtildi.
DAEŞ'in 10 Haziran 2014'de Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde halen devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...