Ameliyatla değil sporla zayıflayın

Ameliyatla değil sporla zayıflayın

SAĞLIK Haberleri

ABD'li uzman, kilolarıyla başı dertte olanlara kilo vermek için ameliyatlardan kaçınmaları, bunun yerine diyet ve spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Dünyanın kilo verme konusundaki en önemli uzmanlarından Dr. Robert Huizenga, kilolarıyla başı dertte olanlara nbsp;kilo vermek için ameliyatlardan kaçınmaları, bunun yerine diyet ve spor yapmaları tavsiyesinde bulundu. ABD'de UCLA üniversitesi araştırma görevlisi olan Huizenga, kilo verme ameliyatlarının pahalı olduğunu ve ölüm riski taşıdığını kaydederek bu ameliyatlar sonrasında hastalarda kas kaybı, kemik incelmesi ve hatta akıl sağlığı problemleri meydana gelebileceğini ifade etti. Televizyonlarda yayımlanan 'Biggest Loser' programıyla da tanınan bilim adamı, obezlerin diyet ve sporla ameliyattaki kadar kilo verebileceklerini dile getirdi. Huizenga, ölüm tehlikesi doğuracak kadar kilolarıyla başı dertte nbsp;olanların bile günde dört saat egzersiz ve sıkı bir diyetle ameliyat olmuş kadar kilo verebileceklerini ifade etti. Bunun çok ucuza mal olmasının yanı sıra kaslar, şeker hastalığı ve akıl sağlığı bakımından da daha iyi sonuçlar doğurduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...