Başbakan açıkladı, Çağlayan Adliyesi savcının ismini alacak!

Başbakan açıkladı, Çağlayan Adliyesi savcının ismini alacak!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında şehit edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamalarda Çağlayan Adliyesi'nin adının değişeceğini bildirdi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında şehit edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir' dedi. Ahmet Davutoğlu'nun yapmış olduğu açıklamalarda en sert tepki ise bazı basın yayın organlarında savcının son ve teröristlerin fotoğraflarının açık bir şekilde yer almasıydı. Başbakan, 'Savcının eşinin ve çocuklarının bu durumdan nasıl etkilendiklerini bir düşünün' dedi ve ekledi ' o fotoğrafları yayınlayanlarda baba değil mi?'...Davutoğlu açıklamasında, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin bir vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir' ifadelerini kullandı.Davutoğlu şöyle konuştu: 'Aynen Özgecan'ın babası gibi Hakkı bey de öyle mesajlar verdi ki bu asil aileye her bir ferdine teşekkürler ediyorum. Milletimizin vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı Mehmet Selim Kiraz Adliyesi ve Adalet Sarayı adı verilecektir. Medyanın bir kesimi, daha ailenin acısı dururken o resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Siyasileri bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. (Bahçeli, Kılıçdaroğlu) Burada yoktular. Milletin acısında yana yana duramayanlar milletin geleceğinde rol alamazlar. Bu terörisler yurtdışı bazı görüşmeler yapmışlar. Biz bu oyuna ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi dahi yüzünü örterek molotofkokteyline yönelirse şimdiden uyarıyorum müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...