Yunanistan'da 'anarşistler' meclise girdi!

/ Kaynak: AA
Yunanistan'da 'anarşistler' meclise girdi!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'da kendilerini iktidar karşıtı 'anarşistler' olarak adlandıran bir grup eylemci, başkent Atina'da meclis avlusuna girerek gösteri yaptı.

Meclisin girişindeki güvenlik kordonunu aşarak sloganlar eşliğinde avluya giren yaklaşık 30 kişi, meclis binasının ana girişindeki merdivenlere kadar yürüdü. Burada F tipi cezaevlerinin kapatılması ve cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumların tahliye edilmesine ilişkin taleplerin yazılı olduğu broşürler atan eylemciler, "Cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumlarla dayanışma, mahkumların talepleri kabul edilsin" yazılı pankart açtı.
Eylem sırasında güvenlik amacıyla meclisin bütün kapıları içeriden kapatıldı. Göstericilere müdahale eden polis 20 kişiyi gözaltına aldı.
Göstericiler, geçen haftalarda da aynı taleplerle iktidardaki Radikal Sol Koalisyon'un (SYRIZA) genel merkezi, "Red" radyo istasyonunu ve Atina Üniversitesi rektörlük binasını işgal etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...