ABD'de özel sektör istihdamı beklentiyi karşılamadı

/ Kaynak: AA
ABD'de özel sektör istihdamı beklentiyi karşılamadı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de ADP özel sektör istihdamı martta 189 binle beklentilerin altında kalarak, Ocak 2014'ten bu yana en kötü performansı gösterdi.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Moody's Analytics iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, özel sektör mart ayında 189 bin kişiye iş imkanı sağladı. Bu sonuçla, son 14 ayın en düşük seviyesini kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi, 225 bin olarak belirlenmişti. Özel sektör istihdamı geçen yılın ocak ayında ise 127 binle sınırlı kalmıştı. Bu arada, şubat ayı özel sektör istihdamı 212 binden 214 bine revize edildi. Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi veriye ilişkin olarak, "Petrol fiyatlarındaki düşüş ve değerlenen doların yan etkileri iş gücü piyasasını vuruyor" açıklamasını yaptı. Analistler de beklentilerin altında kalan veriyi, istihdam sektöründeki ivmenin yavaşladığı şeklinde değerlendirirken, cuma günü açıklanacak mart ayı tarım dışı istihdam verisinin sektördeki gelişmeleri daha iyi yansıtacağını vurguluyor. Tarım dışı istihdam şubatta 295 bin kişiyle beklentinin üzerinde artmış, işsizlik oranı ise yüzde 5,5 ile Mayıs 2008'den bu yana en düşük seviyesinde gerçekleşmişti. ABD Merkez Bankası'nın en güncel tahminlerine göre ülkedeki işsizlik oranı bu yıl yüzde 5 ile 5,2 aralığına gerileyecek.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...