TÜRKÖK projesi uygulamaya geçti

TÜRKÖK projesi uygulamaya geçti

SAĞLIK Haberleri

Kemik iliği bekleyen binlerce hastaya yurt içindeki vericilerden uygun doku bulma hedefiyle hazırlanan TÜRKÖK Projesi'nde son noktaya gelindi.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Kızılay'ın gönüllü vericilerden topladığı ve özel laboratuvarlarda analiz edilerek kemik iliği bankasına kaydedilen verilerle, nakil bekleyen hastaların verileri taranmaya başlandı.TÜRKÖK Projesi'ndeki nbsp;gelişmeleri aktarmak üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de kemik iliği nakli bekleyen yaklaşık 550 çocuk, 350 civarında yetişkin olduğunu söyledi. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bugüne kadar 38 bin gönüllü kök hücre bağışı toplandığını söyledi. "Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan da şu ana kadar doku tiplemesinde 13 bin 500 sonucun tamamlanarak veri tabanına aktarıldığını belirterek, veri tabanındaki sonuçlarla nakil bekleyen hastaların verilerini taramak için geliştirilen yazılımın kurulumunun da tamamlandığını dile getirdi. Şencan, nakil merkezlerinin talepleri doğrultusunda tarama işlemlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...