Dışişleri Bakanlığı'ndan Nijerya açıklaması

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan Nijerya açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri, Nijerya'daki devlet başkanlığı seçiminin başarılı bir şekilde tamamlandığı, ülke demokrasisinin önemli bir sınavı başarıyla verdiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 28-29 Mart'ta düzenlenen devlet başkanlığı ve federal meclis seçimlerinin başarılı bir şekilde tamamladığı ifade edilerek, "Seçimlerde sergilenen olgunluk ile sağlanan huzurlu ve güvenli seçim şartları için Nijerya hükümetini, seçimlere katılan siyasi partileri, Bağımsız Ulusal Seçim Komisyonu'nu, güvenlik güçlerini ve dost ve kardeş Nijerya halkını tebrik ediyoruz" denildi. Seçimlerin ikinci ayağını teşkil eden ve 11 Nisan'da düzenlenmesi beklenen eyalet valilikleri ve eyalet meclisleri seçimlerinin de aynı olgunluk içinde, huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılmasının temenni edildiği açıklamada, "Bu vesile ile bugüne dek olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Nijerya hükümeti ve halkı ile ilişkilerimizi her alanda geliştirme arzumuzu bir kez daha teyit ediyoruz" ifadesine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...