Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, Buhari ile görüştü

/ Kaynak: AA
Obama, Buhari ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ve devlet başkanlığı seçimini kazanan Muhammed Buhari ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın Nijerya Devlet Başkanı Jonathan ve başkanlık seçiminden zaferle çıkan Buhari ile telefonda ayrı ayrı görüştüğü belirtildi. Obama'nın Nijerya'daki seçimlerde gösterdikleri liderlik için Jonathan ve Buhari'yi övdüğü bildirilen açıklamada, "Başkan Obama, Devlet Başkanı Jonathan'ı, seçimleri kabul etmesi ve seçim sonuçlarının taraftarlarınca barışçıl şekilde kabullenilmesi çağrısında bulunarak Nijerya ve halkını siyasetin önüne koymasından dolayı takdir etti. Obama, devlet başkanı seçilen Buhari'yi de zaferi nedeniyle kutladı ve ona, taraftarlarına sürekli seçim sürecinin soğukkanlılıkla ve barışçıl şekilde temin edilmesi yönündeki çağrılarından dolayı teşekkür etti" ifadesi kullanıldı. Obama'nın, ülkelerinin birlikteliği ve karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadele noktasında ABD ile olan güçlü ortaklığını sürdürmeleri için Nijeryalı iki liderin birlikte çalışmalarını tavsiye ettiği kaydedilen açıklamada, Obama'nın ayrıca, silahlı örgüt Boko Haram'la baş etmede Washington'ın desteğini devam ettireceğini söz verdiği belirtildi. Nijerya Ulusal Seçim Komisyonu, devlet başkanlığı seçimlerinde, Buhari'nin geçerli 28,5 milyon oyun 15,4 milyonunu aldığını açıklamıştı. Buhari'nin rakibi Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ise 12,8 milyon oy alabilmişti.
Buhari, 29 Mayıs'ta yemin ederek devlet başkanlığı görevine başlayacak.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...