Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar medyası karşıtı politikaları kınadı

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatar medyası karşıtı politikaları kınadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri, Kırım'da faaliyet gösteren ATR televizyonu ile diğer bazı Kırım Tatar medya kuruluşlarının lisans yenileme başvurularının reddedilmesini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren Kırım Tatar televizyon kanalı ATR ve diğer bazı Kırım Tatar medya kuruluşlarının yarımadadaki fiili yönetim nezdinde yaptıkları lisans yenileme başvurularının reddedildiği ve bu nedenle 1 Nisan 2015 tarihi itibariyle yayınlarını durdurmak zorunda kaldıkları hatırlatıldı. "Bu durumu derin bir endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı. "Çoğulculuğun ve demokrasinin ayrılmaz bir parçası olan basın hürriyetinin Kırım'ın asli unsurunu teşkil eden ve şimdiye kadar haklarını demokratik ve barışçıl yollarla arayagelmiş Kırım Tatarlarınca kullanılmasının engellenmesi, soydaşlarımıza yönelik baskı politikasının yeni bir örneğini oluşturmaktadır. Türkiye, Kırım Tatarı soydaşlarımızın anavatanlarındaki esenliğinin takipçisi olmaya ve bölgedeki gelişmeleri yakından izlemeye devam edecektir."


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...