Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tam 100 kişi hastanelik oldu!

/ Kaynak: İHA
Tam 100 kişi hastanelik oldu!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde yaklaşık 100 kişi henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü zehirlenerek hastanelik oldu.

Olay, dün gece geç saatlerde meydana geldi. İçme suyundan zehirlendiklerini iddia eden yaklaşık 100 kişi gece bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal şikayeti ile İhsaniye İlçe Devlet Hastanesine başvurdular. Hastaneye başvuran vatandaşların yakınları içme suyuna lağım suyunun karıştığını ve bu yüzden hastalandıklarını iddia ettiler. Serum bağlanan hastaların bir süre müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildikleri belirtildi. Yoğunluğundan dolayı hastanede bazı yataklarda iki hastanın yatırıldığı, yetersizlik yüzünden bazı hastaların merkezdeki hastanelere yönlendirildikleri kaydedildi.Olayla ilgili bilgisine başvurulan Afyonkarahisra İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, bölgeye giden ekiplerin su numuneleri aldıklarını ve ilk bulgulara göre içmes uyunda herhangi bir probleme rastlanmadığını belirtti. Akgün açıklamasında şunları söyledi:"İçme sularını biz analiz ettik, su temiz. Olayın su kaynaklı olduğunu düşünmüyoruz. Mevsimsel geçişlerde dolayı viral ishallar var. Olayı takip ediyoruz, saha çalışması yapıldıktan sonra rapor ortaya çıkacak. Ama su kaynaklı değil, eğer öyle olsaydı zehirlenenlerin sayısı binleri bulurdu. Mevsim geçişlerinde bu tür olaylara ishal, kusma gibi vakalara rastlıyoruz. Ama olay su kaynaklı değil konu ile ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Hastanede 25 vaka var, diğerleri ise mükerrer kayıt yaptırmışlar, yani bunu bir salgın olarak değerlendirmemiz doğru değil."

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...