Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'den, ABD'nin siber saldırılara yaptırım kararına tepki

/ Kaynak: AA
Çin'den, ABD'nin siber saldırılara yaptırım kararına tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, ABD'nin siber saldırılardan sorumlu kişi ve kurumlara karşı aldığı ekonomik yaptırım kararına tepki göstererek, aynı görüşte olmadıklarını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD'nin, yabancı ülkelerdeki kişi ve kurumlar tarafından siber saldırı olması durumunda yaptırım uygulanmasını öngören kararnamesine ilişkin, Çin'in yaptırım konusunda ABD ile aynı görüşte olmadığını söyledi. Siber güvenliğin tüm ülkelerin ortak çıkarını gözetmesi gerektiğini ifade eden Hua, karşılıklı saygı ve güven temelinde uluslararası toplumun, diyalog ve işbirliği içinde siber tehdit meselesini ortaklaşa çözmesi gerektiğini söyledi. Sözcü Hua ayrıca Çin'in, siber saldırıların tüm şekillerine şiddetle karşı olduğuna vurgu yaparak, ülkesinin siber saldırı mücadelesinde kararlığını yineledi. ABD Başkanı Barack Obama, yabancı ülkelerden kişi ve kurumların, ABD'nin ekonomik istikrarını, ulusal güvenliğini ve dış politikasını tehdit eden siber saldırısı olması durumunda saldırı yapan kişi veya kurumlara ekonomik yaptırım uygulanmasını öngören kararnameyi dün imzalamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...