İngiltere'den Tikrit operasyonuna övgü

/ Kaynak: AA
İngiltere'den Tikrit operasyonuna övgü

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere, Irak güçlerinin Tikrit'te terör örgütüne karşı elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti bildirerek, Irak hükümetine verilen desteği vurguladı.

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, uzun süre terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Tikrit kentinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ellwood, "Irak hükümetinin, Irak bayrağını yeniden Tikrit'te dalgalandırmasına ilişkin aldığım haberlerden memnuniyet duydum. İngiltere, Irak hükümetini DAEŞ'e karşı verdiği mücadelede desteklemektedir. Bu önemli bir başarıdır ancak aynı zamanda uzun bir mücadelenin de ilk adımıdır" dedi. Uluslararası koalisyonun, DAEŞ'le mücadelede Irak güvenlik güçlerine verdiği destekten gurur duyduklarını belirten Ellwood, DAEŞ'in yürüttüğü tüm propagandaya karşın savaşı kaybetmekte olduğunu bildirdi. Ellwood açıklamasında, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin DAEŞ'ten dolayı sıkıntı yaşayan Tikrit halkının insan haklarına saygı duyulması yönünde tüm taraflara yaptığı çağrıyı anımsattı. Sünni halkın yaşadığı Selahaddin vilayetinin merkezi Tikrituzun süredir DAEŞ'in kontrolündeydi. Şii milislerin de yer aldığı Irak ordu güçleri, 2 Mart'ta Tikrit'i kurtarmak için operasyon başlatmış ancak DAEŞ'in intihar saldırıları, yol ve yerleşim merkezlerine çok sayıda patlayıcı yerleştirmesi nedeniyle ilerleme yavaşlamış ve operasyon durdurulmuştu. Şii milislerin çekilmesi şartıyla ABD'nin savaş uçaklarıyla destek vereceğini açıklaması üzerineTikrit'i kurtarma operasyonu, 25 Mart'ta tekrar başlatılmıştı. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi önceki gün yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Tikrit'in güney ve batısını DAEŞ'ten temizleyerek kent merkezine ulaştığını bildirmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...