Ege'de Yunan tacizi

/ Kaynak: İHA
 Ege'de Yunan tacizi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TSK, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerinin Yunan uçakları tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dört adet F-4E/2020 ve iki adet F-16 uçakları ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiğini belirterek, "Görev esnasında Yunanistan'a ait iki adet F-16 uçağı tarafından iki adet F-16 uçağımız, toplam 3 dakika 10 saniye süre ile dört kez radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edilmiştir. Ayrıca söz konusu Yunan F-16 uçakları tarafından Ege'nin uluslararası hava sahasında Etkin Çaba Harekâtı'na yardımcı destek keşif gözetleme uçuşu icra eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir adet deniz karakol uçağına da saat 14.34'te 1 dakika 4 saniye süre ile radar kilidini atmak suretiyle tacizde bulunulmuştur. Yürürlükteki angajman kuralı gereği uçaklarımız tarafından Yunan savaş uçaklarına aynı ile mukabele edilmiştir" denildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...