Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O saldırganla ilgili flaş gelişme! Savcı ifadesini almadan...

/ Kaynak: DHA
O saldırganla ilgili flaş gelişme! Savcı ifadesini almadan...

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Savcı, AK Parti binasına kuru sıkı silahla giren kişiyi, ifadesini almadan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk etti.

Şüphelinin Emniyet'te verdiği ifadesinde, eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğini, hiçbir örgüte üye olmadığını söylediği öğrenilirken, ilçe teşkilatına girdiğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirip Atatürk'ün fotoğrafını asarak, duvarlara da "Dirildin, seni bekliyoruz" şeklinde yazılar yazdığı belirtildi. Soruşturma kapsamında, şüpheli hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak", "Kamu malına zarar vermek", "Korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etmek", "Silahla tehdit" ve "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" olmak üzere 5 ayrı suçlama yöneltildi.
AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı binasına dün kuru sıkı silahla giren ve etkisiz hale getirilip gözaltına alınan Umutcan Tosuncu, savcı tarafından "akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilebilmesi" için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

SAVCI İFADESİNİ ALMADI

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince öğleden sonra Anadolu Adliyesi'ne getirilen 23 yaşındaki Tosuncu'nun savcılıkça ifadesi alınmadı. Dosyayı inceleyen Anadolu Örgütlü Suçlar, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu nöbetçi savcısı, dosyaya Tosuncu'nun avukatı tarafından sunulan 'Akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin' raporları dikkate alarak, şüpheliyi Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk etti.


ÖRGÜTE ÜYE OLMADIĞINI SÖYLEDİ
Edinilen bilgiye göre, Umutcan Tosuncu'nun akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin eski raporları bulunuyor. Daha önce Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtilen Tosuncu'nun, Emniyet'te verdiği ifadesinde ise eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğini, hiçbir örgüte üye olmadığını söylediği öğrenildi.
İlçe Teşkilatı binasının penceresine kılıç motifinin de yer aldığı bir Türk Bayrağı asan şüphelinin, motifi kırtasiyeden aldığı bir spreyle kendisinin çizdiğini söylediği öğrenildi.


CAMDAN ÇIKARAK BAĞIRMIŞTI
7 katlı binanın en üst katında dün gerçekleşen olay esnasında, ilçe binasında bulunan AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Beyler Çakır, saldırganın bir anda içeri girdiğini belirterek, herkesin dışarı çıkmasını söylediğini ve ateş ettiğini kaydetmişti.
Umutcan Tosuncu ise ilçe teşkilatı binasının camından "Bu vatan için hiçbir şey yapmıyor, sanki her şeyi o yaptı. Irak'ı dolaştı, Suriye'de dolaştı, her yerde kan akıttı, sıra Türkiye'ye geldi" diye bağırmıştı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...