Obama ile Kral 'uzlaşmayı' görüştü

Obama ile Kral 'uzlaşmayı' görüştü

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Başkanı Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman ile konuyu telefonda görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, İran ile nükleer müzakerelerde uzlaşmaya varılmasına ilişkin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile telefonda görüştü.
Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Obama'nın görüşmede, İran ile P5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Lozan kentinde İran'ın nükleer programına ilişkin yapılan görüşmelerde uzlaşıya varılmasının ele alındığı bildirildi.
Obama'nın gelecek ayların, İran'ın nükleer bombaya giden tüm yollarının etkili şekilde önünün alınması ve programın barışçıl amaçlı olduğunun teyit edilmesi doğrultusunda, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için teknik detayların belirlenmesinde kullanılacağını dile getirdiği belirtilen açıklamada, Başkan'ın ayrıca, İran ile P5+1 ülkeleri arasında nükleer uzlaşının, İran'ın bölgedeki istikrarsızlaştırma eylemlerine yönelik ABD'nin kaygısını hiçbir şekilde azaltmadığını da vurguladığı ifade edildi.
Açıklamada, iki liderin bu tehdide yönelik istişarelerini artırma ve tedbirli bulunmaya dönük mutabık kaldıkları kaydedildi.
Bu kapsamda da Başkan Obama'nın, Suudi Arabistan Kralı Selman ve Körfez Arap İşbirliği Konseyi ülkeleri liderlerini yaz aylarında Camp David'e görüşmeye davet ettiği belirtilen açıklamada, Obama ve Selman'ın ülkeleri arasındaki kalıcı dostluğu teyit ettikleri ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...