Obama'dan Netanyahu'ya telefon

Obama'dan Netanyahu'ya telefon

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, İran ile nükleer müzakerelerde uzlaşıya varılmasına ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın, başkanlık uçağı Air Force One ile Kentucky'ye giderken İsrail Başbakanı Netanyahu'yla, İran ile P5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Lozan kentinde İran'ın nükleer programına ilişkin yapılan görüşmelerde uzlaşıya varılmasını ele alan bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.
Obama'nın, uzlaşılan çerçeve anlaşmasının, İran'ın nükleer bombaya giden tüm yollarının önünün alınması ve programının barışçıl olduğunun teyit edilmesi noktasında, kalıcı ve kapsayıcı çözüm için önemli bir ilerleme temsil ettiğini aktardığı belirtilen açıklamada, Başkan'ın ayrıca, nükleer konuda sağlanan ilerlemenin, İran'ın teröre destek sağlaması ve İsrail'e yönelik tehditlerine ilişkin ABD'nin kaygılarını hiçbir şekilde azaltmadığının altını çizdiği kaydedildi.
Açıklamada, İsrail'in güvenliğine yönelik sarsılmaz taahhütlerinin sürdüğünü ifade eden Obama'nın, ulusal güvenlik birimine, İsrail ile uzun süreli güvenlik işbirliğinin nasıl güçlendirilebileceği ve İran'ın tehditleriyle mücadele konusunda tedbirli bulunmaya yönelik İsrail'deki yeni hükümetle istişarelerin artırılması talimatı verdiğini Netanyahu'ya ilettiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...