Slaven Bilic'in şarşırtan İngiltere cevabı!

Slaven Bilic'in şarşırtan  İngiltere cevabı!

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın Hırvar teknik patronu Bilic:"Futbolun hikayesi bütün olarak Premier Lig'de. İngiltere'den teklif alırsanız sorusuna cevap vermek istemiyorum.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Nevzat Demir Tesisleri'nde dün konuk ettiği Bosnalı bir gazeteciye açıklamalarda bulundu. Şampiyonluk hedeflerinden Beşiktaş'a, Türk medyasından İngiltere'deki eski hayatına kadar önemli açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş'ın büyük bir kulüp ve takım olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Hırvat çalıştırıcı, "Bizim için her maç önemli. Ama önceliğimiz Süper Lig. Bize hangi kupayı daha fazla kazanmak isterseniz diye sorsalar Süper Lig derdik. Her yıl bunun için uğraşıyoruz. Bu lig bizim ekmeğimiz" açıklamasını yaptı.


"BÜYÜK BİR YORGUNLUK SÖZ KONUSU TAKIMDA"
Deneyimli teknik adama Süper Lig'deki şampiyonluk şanslarının sorulması üzerine, "Şampiyon olmak için şansımız var. Önümüzde zor maçlar bulunuyor ama hala oyundayız. Bazıları bizi yeteri kadar motive olamamakla eleştirdi fakat bunlar doğru değil. Büyük bir yorgunluk söz konusu takımda. Çünkü çok fazla maç oynadık. Türkiye ligi zor ve çok çalışmayı gerektiren bir lig. Bu ligde her şey olabilir. İyi ve formdayız. 3 puan önde olsak çok daha iyi olurdu. Fakat bu erişilmeyecek bir durum değil. Hata yapma şansımız düşük. Sakatlık olmaz ve de şansımız yaver giderse hedefimize ulaşırız" yanıtını verdi.


"BASKI ALTINDA KALMAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
"Türkiye'de büyük bir baskı var" diyerek Türk futbolunun izlenme potansiyeli hakkında da bilgi veren Slaven Bilic, "Her maç izleniyor. Her maç televizyonda ölesiye analiz ediliyor. Bu inanılmaz bir şey. Bu kadar popüler olup böyle büyük bir maddi destek alıp da baskı altında kalmamak mümkün değil. Ama bu baskıyı iyi yönetip bir denge kurmak çok önemli. Bunu itici bir güç olarak kullanmak gerekir. Belki Türkiye'de, İngiltere ya da Almanya'da olduğundan daha büyük bir baskı var" dedi.


"BEŞİKTAŞ'IN TEKNİK DİREKTÖRÜYÜM VE BUNDAN GURUR DUYUYORUM"
Bosnalı gazetecinin, Bilic hakkında son dönemde 'İngiltere'ye gidecek' şeklinde çıkan haberleri de hatırlatması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Evet İngiltere'de yaşadım, futbol oynadım. En beğendiğim lig orada. Futbolun hikayesi bütün olarak Premier Lig'de. İngiltere'den teklif alırsanız sorusuna cevap vermek istemiyorum. Bunlar çok konuşuldu burada. İngiltere'ye gitmek istiyormuşum gibi gösterildi. Ben Beşiktaş'ın teknik direktörüyüm ve bundan gurur duyuyorum. Bunun dışındaki her şey asılsızdır" cevabını verdi.


"TAŞA TUTULDUM"
Ligin seyri ve Avrupa kupasındaki performansları sorulması üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, "Bursaspor maçı Beşiktaş için belki de en büyük derbi. Maçı kazandıktan sonra futbol tanrısı ilan edildik. Liverpool maçı 1-0 bitti, çok iyiydik. Üç gün sonra Eskişehir'e kaybettik, adeta taşa tutuldum" açıklamasını yaptı.


"BENİM VE YÖNETİMN İSTEDİĞİ İSİMLERİ GETİRMEK İMKANSIZ"
"Hırvat ve Bosnalı oyunculara gelince" diyerek sözlerine devam eden Bilic, "Benim ve yönetimin istediği isimleri getirmek imkansız. Hırvatistan'dan Modric, Mandzukic, Rakitic... Bosna'dan Dzeko, Pjanic ve Spahic'i kim istemez? Ancak ne onlar için Türkiye ligi enteresan ne de bizim imkanlarımız böyle transferlere açık" diye konuştu.


"EVSİZ VE GÖÇEBEYİZ"
Bu sene Beşiktaş'ın yaşadığı sıkıntılar hakkında da konuşan Hırvat teknik adam, "Bizim en büyük sorunlarımızdan biri stadımızın olmaması. Halen inşaatı sürüyor. İnşaatçı değilim ve stat inşaatının zor olduğunu düşünüyorum. İç saha maçlarımızda sıkıntı yaşıyoruz. Ankara ve Konya'da büyük destek gördük. Ancak sürekli yoldayız ve bu da ideal bir durum değil. Evsiz ve göçebeyiz" dedi.


"İSTANBUL MUHTEŞEM BİR ŞEHİR"
Slaven Bilic, "Türkiye bir süper güç ve büyük bir nüfusa sahip. Sporda da yetenekliler. Türkiye'de insanlar aynı Hırvatistan'da, Bosna'da olduğu gibi sporu ve futbolu seviyor ve çok sıcakkanlı. Her şey saygı çerçevesinde gerçekleşiyor. Bana göre İstanbul muhteşem bir şehir. İklim tıpkı doğduğum şehir Split'teki gibi. Yine deniz kenarındayım. Buranın keyfini çıkarıyorum. Saat 09.00-17.00 arasında çalışıyorum. Arada bir öğle yemeğine çıkıyorum. Koskoca şehrin küçük bir kısmında yaşıyorum. İzin günleri olunca farklı. O zaman şehrin tarihi yerlerini de geziyorum. Burada her şey var. En çok da kahvaltı kültürünü seviyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...