Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOMA bu defa yangına müdahale etti!

/ Kaynak: DHA
TOMA bu defa yangına müdahale etti!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Artvin'de bir otelin alt katında bulunan alışveriş merkezinde başlayan yangına TOMA müdahale etti.

Artvin'in Hopa İlçesi'nde bir otelin alt katında bulunan alışveriş merkezinde başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Yangın, bitişikteki bir otel ile dershane binasına da sıçradı. İtfaiye araçlarının yanı sıra TOMA aracının da müdahalesi ile yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangında, yaralanma ve can kaybı olmadı.Sahil Caddesi'nde 6 katlı otel binasının zemin katında bulunan İshak Çakır'a ait alışveriş merkezinde saat 05.30'da yangın çıktı. Dumanların yükselmesi ile yangın fark edilince, otel ile sağ tarafında bulunan bir başka otel ve diğer tarafındaki dershane binası hızla boşaltıldı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede tüm otel binasını sardı. Çatı katına kadar ulaşan alevler, bitişikteki dershane ve otel binalarının üst katlarına sıçradı. Hopa ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına otelden çıkan müşterilerin de ellerindeki kovalarla müdahale etmeye çalıştıkları gözlendi.

TOMA DEVREYE GİRDİ

İtfaiye ekiplerinin özellikle çatı katlarından yükselen alevlere müdahale etmekte zorlanması üzerine Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA aracı devreye girdi, binanın üst katlarına doğru su sıktı. TOMA'nın da katkısı ile yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangında, altında alışveriş merkezinin bulunduğu otel binası tamamen yandı. Bitişikteki binalarda ise büyük hasar oluştu. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma başlattı.

TOMA'NIN KATKISI BÜYÜK
Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile Hopa Belediye Başkanı AK Partili Nedim Cihan ve Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş da yangın yerinde inceleme yaptı. Belediye Başkanı Nedim Cihan, itfaiye ekipleri ile müdahale ettikleri yangının kontrol altına alınmasında TOMA aracının büyük katkısı olduğunu söyledi. Artvin İl Emniyet Müdürü Alaaatin Akbaş da, polisin görevinin bu tür olaylarda vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek TOMA'nın ilk andan itibaren yangına müdahale ettiğini kaydetti.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...