Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı: (İran'ın Nükleer Programına İlişkin Uzlaşı) Siyasi mutabakatla sonuçlanmasını memnunlukla karşılıyoruz.

İran'ın Nükleer Programına İlişkin Uzlaşıyla ilgili olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Türkiye'nin İran'ın nükleer programıyla bağlantılı sorunun çözümü için diplomasiyi tek seçenek olarak gördüğü belirtilen açıklamada, "Siyasi mutabakatla sonuçlanmasını memnunlukla karşılıyoruz" denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
nbsp;
"P5+1 ile İran arasında Lozan'da gerçekleştirilen nbsp; görüşmelerin İran'ın nükleer programına ilişkin nihai anlaşmanın genel çerçevesine dair siyasi mutabakatla sonuçlanmasını memnunlukla karşılıyoruz. Tarafları, zorlu müzakere sürecine makul, esnek ve yapıcı yaklaşımları için tebrik ediyoruz. nbsp;
nbsp;
Türkiye İran'ın nükleer programıyla bağlantılı sorunun çözümü için diplomasiyi tek seçenek olarak görmektedir. Ülkemiz konunun diyalog yoluyla barışçı çözüme kavuşturulmasına yönelik süreçleri başından beri aktif biçimde desteklemiş; bu süreçlere, Tahran Ortak Bildirisi'nin sonuçlandırılması gibi olumlu çabalarla katkı sağlamıştır. İran ile P5+1 arasında önümüzdeki dönemde devam edecek müzakerelerin tüm kesimleri tatmin edecek ve bölgenin barış, istikrar ve güvenliğine katkıda bulunacak kapsamlı bir anlaşmayla sonuçlanacağını ümit etmekteyiz. Böyle bir sürece mümkün olan her türlü desteği sürdüreceğiz."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...