Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C operasyonlarında 89 gözaltı

/ Kaynak: AA
DHKP-C operasyonlarında 89 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 89 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Kars, Zonguldak ve Karabük'te düzenlenen operasyonlarda, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen 89 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart'ta terör örgütü DHKP-C tmensuplarınca şehit edilmesinin ardından yurt genelinde bu örgüte yönelik operasyon başlatıldı.

İstanbul

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şube müdürlüklerinin de desteğiyle Okmeydanı'nda, Gençlik Federasyonu Derneği, İdil Kültür Merkezi, Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneği'nin de aralarında bulunduğu 38 adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla 24 kişi gözaltına alınırken adreslerde 2 ruhsatsız tabanca, otomatik av tüfeği, sinyal kesici cihaz, çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

11 çelik kapıyla karşılaşıldı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gençlik Federasyonu Derneği'nin 3 katlı binasında, çelik plakalarla duvara sabitlenerek güçlendirilmiş 11 çelik kapıyla karşılaştı. Özel bir cihazla kapıları kıran polis, vakit kazanmak için de itfaiye ekiplerinin desteğiyle pencere demirlerini keserek, ikinci ve üçüncü katlara girdi.

İçerideki 6 şüphelinin, polisler girene kadar çok sayıda örgütsel dokümanı yaktığı ve diz üstü bilgisayarları kırdığı görüldü. Binada, duvarları, zemini ve tavanı çelik levhalarla güçlendirilmiş özel bir oda bulundu. Ekiplerin uzun uğraşlar sonucu girdiği odada çok sayıda doküman ele geçirildi.

Ankara

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce sabah saatlerinden itibaren önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişi, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

İzmir

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirtilen 2'si dernek, 11 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda 5 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlardan 3'ü, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında 3 kişinin de arandığı bildirildi.

Eskişehir

Eskişehir Emniyet Müdürülğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere yönelik Yıldıztepe ve Gültepe mahallelerinde 5 eve operasyon düzenlendi.

Ekipler, söz konusu adreslerde 5 kişiyi gözaltına aldı.

Serbest kaldılar

Zanlılardan K.S.A, savcılıktaki sorgusunun ardından, N.G, D.Ö, Ö.L.Z. ve A.Ş. ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Antalya

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C terör örgütüne yönelik çeşitli adreslere düzenlediği operasyonda 19 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin 6'sının üniversite öğrencisi, birinin ise lise öğrencisi olduğu, 4 kişinin de arandığı bildirildi.

Karabük

Karabük'te DHKP-C terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, il genelinde belirledikleri çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Çelik yelek giyen sivil ekipler, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 10 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülenler arasında patlayıcılar konusunda eğitim almış bir şüphelinin de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen H.Ö, Ü.T.K. ve M.Y. "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Kars

Kars Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve özel harekat ekiplerinin katılımıyla yapılan operasyonda 5 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, arama yapılan adreslerde bazı örgütsel dokümanlar ve belgeler ele geçirildi.

Zonguldak

Zonguldak'ta da DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı. Ekipler, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı oldukları iddiasıyla nbsp; E.T. ve üniversite öğrencisi A.A'yı gözaltına aldı.

Şüphelilerden 34'ü adliyeye sevk edildi

İzmir'de terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi, adliyeye sevk edildi.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen C.U, A.Ş, T.O, H.A ve A.Y, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. nbsp; Zanlıların Bayraklı Adliyesi'ne getirilişi sırasında önlem alındı.

Antalya'da, terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Eskişehir'de, terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Kars'ta adliyeye sevk edilen 5 zanlı, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...