'Tahşiyeciler' davasında 16 sanığa beraat kararı

'Tahşiyeciler' davasında 16 sanığa beraat kararı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da El Kaide yanlısı oldukları iddiasıyla yargılanan ve kamuoyunda 'Tahşiyeciler' olarak bilinen davanın 16 sanığı hakkında beraat kararı verildi

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, kamuoyunda Tahşiyeciler olarak bilinen grubun El Kaide yanlısı faaliyetlerde bulunduğunu iddia ederek cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada söz alan sanık avukatı Sıdkı Zilan, müvekkilleri hakkındaki iddianamenin Fethullah Gülen'in talimatı ile hazırlandığını öne sürerek, "Müvekkillerimiz yasa dışı bir eylemde bulunmamışlardır. Geleneksel medrese eğiticileridir. Sohbet yapmaları da gayet normaldir. Her sohbete katılan örgüt üyesi olamaz. Ortada örgüt yoktur. Sohbetlere gidip gelmeler, öğrencilere ev tutma konusunu sanıklar zaten beyan etti. Bu konuların örgüt ile ilişkilendirilmemesi gerekir" dedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme 16 sanığın atılı suçu işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatına karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...