Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayahan'ı öldüren hastalık: Yumuşak doku kanseri

Kayahan'ı öldüren hastalık: Yumuşak doku kanseri

SAĞLIK Haberleri

Bu kanser,kıkırdak, adale, yağ gibi organ ve dokularda; kalp, karın ve kan damarlarının dış yüzeyi gibi birçok farklı yerde ortaya çıkabiliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Sanatçı Kayahan'ın en verimli çağında aramızdan ayrılmasına sebep olan yumuşak doku kanserinin belirtilerinin tümörün görüldüğü bölgeye göre değişmesi nedeniyle genellikle geç tanı aldığı bildirildi. Yumuşak doku kanserlerinin içinde pek çok tümörü barındıran bir hastalıklar topluluğu olduğunu söyleyen Medical Park Bahçelievler Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Yard. Doç. Dr. Teoman Yanmaz, "Bu kanserli hücreler, kıkırdak, adale, yağ gibi organ ve dokularda, yumuşak bağ dokusunda kalp, karın, kan damarlarının dış yüzeyi nbsp;gibi birçok farklı yerde oluşabilir. En fazla kollar, bacaklar, ayaklar ve ellerde ortaya çıkıyor. Çok nadir görülen tümörlerdendir. Birçok tipi 100 binde birle milyonda bir görülür" dedi.
AĞRI VE ŞİŞLİK İLK BELİRTİ
Yumuşak doku kanseri genellikle ilk evrelerde hiç belirti vermediğine bu yüzden tanıda gecikmeler yaşandığına dikkat çeken Dr. Yanmaz, "Mevcut durumda olduğu gibi kalça bölgesinde oluştuğunda burada ağrı şişlik yürüme güçlüğü erken belirtileridir. Öte yandan kemiklerde zayıflama, hatta bazen kırılma, eklem şişmeleri, ateş, anemi, yorgunluk, kilo kaybı da belirtiler arasında yer alır" diye konuştu.
ORTA YAŞ HASTALIĞI
Çeşitli türleri olan yumuşak doku kanserinde öncelikli tedavisinin cerrahi olduğunu ifade eden Dr. Yanmaz, bazı durumlarda tedaviye radyoterapi ve kemoterapinin de eklenebildiğini söyledi. Dr. Yanmaz, "Tedavide başarı tümörün cinsi, büyüklüğü, bulunduğu bölge, hücre bölünme sayısı gibi özelliklerine bağlıdır. Birçok erken yakalanmış vakada tam şifa şansı yüksektir. Daha çok genç ve orta yaş hastalığı olmakla beraber 80 yaşın üstünde görülen vakalar da vardır" diye konuştu. nbsp;
ÜNLÜ SANATÇI 25 YILDIR ÇEKİYORDU
İlk kez 1990 yılında kanser teşhisi konulan Kayahan başarılı bir tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Ancak sanatçının hastalığı 2005 ve 2014 yılında tekrar etti. Erkeklerde kadınlara oranla biraz daha fazla görülen hastalık çocuklarda ve ergenlik çağındakilerde de meydana çıkabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...