ABD, Suriye'de sivillere yönelik saldırıları kınadı

/ Kaynak: AA
ABD, Suriye'de sivillere yönelik saldırıları kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, Suriye'de Esad rejiminin ve şiddet yanlısı aşırı grupların hafta boyunca sivil halka yönelik saldırılarını şiddetle kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, hem Esad rejimi hem de şiddet yanlısı aşırı gruplardan acı çekmeye devam eden Suriyeli halkına dönük bu haftaki saldırıları şiddetle kınıyor" denildi. Rejim ile içlerinde Nusra Cephesi gibi El-Kaide bağlantılı grupların da bulunduğu güçler arasında devam eden çatışmaların yanı sıra Esad rejiminin İdlib kentinde hava saldırıları sonucu 100'den fazla sivilin hayatını kaybettiği bilgisi verilen açıklamada, hastanelerin önemli ölçüde hasara uğradığı ve yaklaşık 30 bin insanın yerlerinden edildiği kaydedildi. Açıklamada, aktivistlerin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 40'ın üzerinde insanın Hama bölgesinde silahlı örgüt DAEŞ tarafından öldürüldüğünü bildirdiği de ifade edildi. Başkent Şam'ın güneyindeki Filistin mülteci kampı Yermuk'ta DAEŞ'in saldırılarını kınadıkları ve bundan derin endişe duydukları belirtilen açıklamada, 1 Nisan'dan itibaren örgütün Nusra Cephesi'nin de desteğiyle alandaki yaklaşık 18 bin sivili ciddi tehlikeye attığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadeler yer verildi: "Bu trajik saldırılar, savaşın Suriyeli siviller üzerindeki korkunç etkisini gösteriyor ve savaşı sona erdirmek ve Suriye halkının acılarını dindirmek için siyasi bir çözüme ihtiyaç olduğunu bir kez daha teyit ediyor. ABD, (Suriye'de savaşan) tüm güçlerin, siviller üzerindeki kanunsuz saldırılarını sonlandırması ve uluslararası hukuka riayet etmelerini tekrar ediyor. Sivillere yönelik bu saldırıları ve diğer zulümleri işleyenler hesap vermelidir".
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...