Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O haini Sezer affetmiş

O haini Sezer affetmiş

GÜNDEM Haberleri

DHKP-C'li liderlerden Hüseyin Fevzi Tekin'in, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedildiği ortaya çıktı.

2003 yılında, cezaevinde iken başlattıkları açlık grevi esnasında Wernicke-Korsakoff hastalığına yakalandığı ve dolayısıyla "ayakta duramayacak kadar hasta" oldukları gerekçesiyle Sezer tarafından affedilen DHKP-C'li mahkûmlar arasında; Hüseyin Fevzi Tekin'in yanısıra Hüsamettin Özdem, Keskin Hasan Bölücek, Abbas Alkan, Cihan Alkan, Enis Aras, Deniz Yıldız, Sakine Ögeyik, Gülten Özdemir, Özkan Güzel ve Mehmet Leylek de bulunuyordu.
1 MAYIS'TA, EN ÖN SAFTA
Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, ayakta duramayacak kadar hasta oldukları gerekçesiyle; "Adli Tıp'ın raporu" üzerine Sezer tarafından affedilen DHKP-C'li teröristler, daha sonra 1 Mayıs 2003'te eylemlerde görüntülenmişti... 1999'da cezaevine giren ve Sezer tarafından affedilen Hüseyin Fevzi Tekin de; tek tip siyah kot, beyaz gömlek ve siyah bere ile yürüyen DHKP-C'li eylemcilerin en ön saflarında yer alıyordu.
"Zeki" ve "Abi" kod isimlerini kullanan Hüseyin Fevzi Tekin, Dursun Karataş'tan sonra örgütü yöneten merkez komitedeki çekirdek kadroda yer aldı. Savcı Kiraz'ın infaz emrini verdiği bildirilen Tekin, 1999'da yakalandıktan sonra, cezaevinde girdiği açlık grevinin ardından "sağlık" gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilmiş.

Yenişafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...