Yermuk Mülteci Kampı ateş çemberinde!

/ Kaynak: AA
Yermuk Mülteci Kampı ateş çemberinde!

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas, Suriye'nin başkenti Şam'da, Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı'ndaki çatışmalara derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, Yermuk Mülteci Kampı'ndaki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini belirterek, kampın, Suriye'deki iç ihtilafların dışında tutulması gerektiğini kaydetti. Bölgedeki Filistinlilerden, Suriye'deki çatışmalardan uzak durmalarını da isteyen Heniyye, "Yermuk'ta akan kan bir an önce durdurulmalı" ifadesini kullandı. Öte yandan Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet Rışk, yaptığı yazılı açıklamada, Yermuk sakinlerini hedef alan saldırıları kınadıklarını belirtti. Rışk, Filistin yönetimi ve uluslararası toplumun, Yermuk'taki Filistinli mültecilerin korunması ve kampa yönelik ablukanın kaldırılması için derhal harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. Terör örgütü DAEŞ, çarşamba günü Yermuk Mülteci Kampı'na girerek muhalif gruplardan Eknaf Beyt el-Makdis güçleriyle çatışmıştı. İki taraftan da yaralananların olduğu çatışmalar nedeniyle kamptaki insani durum daha da kötüleşmişti. Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve çoğunlukla Filistinlilerin kaldığı Yermuk mülteci kampı 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. Kuşatma ve insani yardımların bölgeye ulaşamaması nedeniyle kampta çok sayıda kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...