Rejimin silahlarına karşı fırçasını kullanıyor

/ Kaynak: AA
Rejimin silahlarına karşı fırçasını kullanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Feda el-Vaar, ülkesinde yaşanan trajediyi yansıtan resimler yaparak, rejime karşı mücadelesini sürdürüyor

Akkar'ın Vadi el-Camus semtinde tuttuğu mütevazı bir evde boyaları ve fırçaları arasında hayatını sürdüren Vaar (27), Suriye'de rejime karşı savaşan 3 kardeşini de kaybettiğini belirtiyor. Lübnan'a geldiğinde resme ara verdiğini ancak bir sanatkarın, kendisini resim yapmayı sürdürmesi için teşvik ettiğini ve ünlü bir ressam olmasını çok isteyen kardeşleri için tekrar resim yapmaya başladığını söylüyor. Resim yaparken sıkılmadığını ve günde en az 6 saatini çalışarak geçirdiğini kaydeden genç kadın, "Resimlerde kaybolan ruhumu buluyorum. Resim benim tek çıkış yolum. Ailem resim yeteneğimi küçükken farketti ve yeteneğimi geliştirmem için bana destek oldu. Yeteneğimi ve hayat serüvenimi yansıtan 300 resim yaptım ancak evimizle birlikte hepsi yandı. Ancak devrim sanat alanındaki kabiliyetlerime katkı sağladı" ifadelerini kullanıyor. Vaar, "3 kardeşim Suriye rejimine karşı çarpışırken şehit oldu. Ailem beni ünlü bir ressam olarak görmeyi arzuluyordu. Ben de onların isteğini yerine getirmek için tekrar resime döndüm. Kardeşlerimden birini resmetmek istedim ancak muhayyilem buna izin vermedi" diyor. "Vatanımın evlatlarının acılarını ve kardeşlerimin silahlı mücadelesini resimle anlatıyorum" diyen Vaar, "Ben resim yaparak fırçamla mücadele ediyorum" diyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...