Ukrayna'da son 24 saatte 3 asker hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Ukrayna'da son 24 saatte 3 asker hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusunda ateşkese rağmen son 24 saatte ayrılıkçıların saldırılarının arttığı, mayın patlamasında 3 askerin öldüğü bildirildi

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, son 24 saatte ayrılıkçıların Minsk mutabakatı gereği cephe hattından çekilmesi gereken ağır silahları da kullanarak saldırılar düzenlediği bildirildi. Ayrılıkçıların dün gece 14 kez ateşkesi ihlal ettiği ifade edilen açıklamada, Donetsk havaalanı, Avdeevka ve Opitnoe kasabası yakınlarında bulunan Ukrayna asker birliklerinin hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, ayrılıkçılar tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu üç askerin yaşamını yitirdiği, iki askerin ise yaralandığı kaydedildi. Doğudaki ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkese rağmen taraflar arasında bazı bölgelerde küçük çaplı ve seyrek de olsa çatışmalar sürüyor. Ateşkes ihlallerinde taraflar birbirini suçluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...