Paralel örgütün yargı ağına neşter

Paralel örgütün yargı ağına neşter

GÜNDEM Haberleri

Balyoz, Ergenekon, Casusluk gibi dava ve soruşturmalarla ilgili usulsüzlükler ve şikâyetler mercek altına alınıyor.

Paralel örgütün yargı ağına neşter geliyor! Devletin kritik kurumlarını ahtapot gibi saran Paralel Yapı ile mücadelede sıra dokunulamayanlara geldi. Daha önce Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç gibi savcılar HSYK'nın kararıyla açığa alınmıştı. Paralel Yapı'nın kurguladığı kumpas davalarından etkilenen mağdurlardan gelen şikâyetler üzerine bu isimlerin dışındaki pek çok yargı mensubunun mercek altına alınacağı öğrenildi. Paralel çetenin yargı ayağında tablo şöyle:

ANA DAVALAR: Ergenekon, Balyoz, İzmir casusluk gibi darbelerle mücadele için başlatılan soruşturmalar, amacından saptırılarak Paralel çetenin devlete yerleşme ve tasfiye aracına dönüştürüldü. Sanıkların adil yargılanma hakkı gasp edildi.

MİT TIR'LARI: Paralel Yapı'nın asker ayağıyla birlikte yapıldı. Devletin ulusal güvenlik önceliklerine darbe vurma amacı taşıyordu.

KOMUTANA KUMPAS: Paralel'in yargı ayağının gerçekleştirdiği, kumpas İstanbul'da gerçekleşti. Eski İstanbul Jandarma Alay Komutanı Hüseyin Kurtoğlu kumpasla hapse atıldı ve emekli edildi.

KOZMİK ODA: Geçtiğimiz günlerde yargı, kozmik oda davası ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada Seferberlik Tetkik Kurulu'nun kozmik odasına girilmiş ve oradaki bilgilerin kopyalandığı anlaşılmıştı.

KPSS 2010: Soruların çalındığının ortaya çıkması üzerine, soruşturma tam 4 yıl ilerleyemedi. Paralel çeteye yakın yargı mensupları soruşturmayı sürüncemede bıraktı. Soruşturma savcısı değiştirilince şüpheliler yargı önüne çıkartıldı.

SERMAYEYİ KONTROL: Paralel'in yargı ayağının konuşulmayan ama en önemli ayaklarından biri büyükşehirlerdeki ticaret mahkemelerinde kadrolaşan yargı mensupları. Çete bu şekilde sermayeyi kontrol altına almaya çalıştı.

HSYK MÜFETİŞLERİ: Söz konusu dava, soruşturma ve kovuşturmalarla ilgili yapılan yüzlerce şikayet, HSYK'daki müfettişler tarafından hasır altı edildi.

Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...