Kenya'daki üniversite saldırısında 5 gözaltı

/ Kaynak: AA
Kenya'daki üniversite saldırısında 5 gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kenya'da üniversiteye terör örgütü tarafından düzenlenen ve 147 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mwenda Njoka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar beş şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan üçünün saldırının düzenleyicisi olduğuna dair elimizde kanıtlar var" dedi. Njoka, bu üç şüphelinin Somali'ye kaçmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Njoka, diğer iki şüphelinin nasıl yakalandığını açıklamadı. Bu arada, Kenya polisi de örgütün benzer başka saldırılar düzenleyebileceği konusunda istihbarat aldıklarını bildirdi. Kenya'nın kuzeydoğusundaki Garissa'da perşembe günü Garissa Üniversitesi'ne Eşşebab örgütü militanları tarafından düzenlenen saldırıda çoğunluğu öğrenci 147 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...