Final Four'un ilk finalisti belli oldu!

/ Kaynak: AA
Final Four'un ilk finalisti belli oldu!

SPOR Haberleri  / AA

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ilk maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay, ev sahibi Chemik'i 3-0 yendi.

DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final ilk maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay, ev sahibi Chemik'i 3-0 yendi.


Bu sonuçla organizasyonda finale adını yazdıran ilk ekip olan Unendo Yamamay, VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA karşılaşmasının galibiyle yarın şampiyonluk maçına çıkacak.


Ev sahibi olması nedeniyle taraftar desteğini arkasına alan Chemik, maça hızlı başlarken, ilk teknik molaya da 8-6 önde girdi. Ancak yavaş yavaş oyunda etkisini artıran Unendo Yamamay, ikinci teknik molaya 16-14 üstün durumda geldi ve seti de 25-21 kazanıp 1-0 öne geçti.


İkinci sette Unundo Yamamay'ın bloklarda sıkıntı çıkmasını iyi kullanan ev sahibi ekip, ilk teknik molayı 8-6 önde geçip, farkı 5 sayıya kadar (13-8) çıkardı ve ikinci teknik molayı da 16-14 galip geçti. Ancak yine geriden gelerek oyunda dengeyi sağlayan İtalyan ekibi, oldukça çekişmeli geçen son bölümde farkı kapatıp, Chemik'de Glinka'nın etkili oyununa karşın ikinci seti de 27-25 kazanmasını bildi.


Başa baş geçen ikinci setin de kaybedilmesi sonrası Chemik takımının oyun direnci düşerken, Unendo Yamamay, üçüncü setin ilk teknik molasını 8-3, ikinci teknik molasını ise 16-9 önde geçti. Seti 25-21 kazanan İtalyan ekibi, müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.


Maç sonrası Unendo Yamamay oyuncuları ve teknik heyeti, finale yükselmenin mutluluğunu kendilerine destek veren taraftarlarıyla birlikte yaşadı.


Salon: Azoty Arena


Hakemler: Heike Kraft (Almanya), Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti)


Chemik: Verblinska, Veljkovic, Bjelica, Glinka, Bednarek, Ognjenovic (Zenik, Jagielo, Kowalinska)


Unendo Yamamay: Havelkova, Pisani, Diouf, Marcon, Lyubushkina, Wolosz (Leonardi, Perry, Aelbrecht) nbsp;


Setler: 21-25, 25-27, 21-25


Süre: 91 Dakika (29, 31, 31) nbsp;

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...