Avrupa'da iki Germanwings uçağı zorunlu iniş yaptı

Avrupa'da iki Germanwings uçağı zorunlu iniş yaptı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fransız Alpleri'nde 24 Mart'ta bir uçağı düşen Germanwings havayolu şirketine ait iki uçak son 24 saat içinde zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Cuma günü Hannover-Roma seferini yapan Germanwings uçağı, bir yolcu ile bir uçuş görevlisinin rahatsızlanması sebebiyle Venedik'e iniş yapmak zorunda kaldı. Uçakta 145 yolcu ve 5 uçuş görevlisi bulunuyordu. Uçaktaki yolcuların İtalyan basınına verdiği bilgiye göre, kalkıştan bir süre sonra "uçuş korkusuna" kapılan bir kadın yolcuya önce görevliler müdahale etti.
Ardından da pilot, bir yolcu ile bir uçuş görevlisinin rahatsızlığı nedeniyle Venedik'e iniş yapacaklarını anons etti.
Venedik Marco Polo Havalimanı'na inen uçaktaki yolcular birkaç saat sonra başka bir uçakla Roma'ya götürüldü.
Bu sabah da Almanya'nın Köln kentinden Venedik'e doğru havalanan bir başka Germanwings uçağı, yakıt kaybı şüphesi nedeniyle Stuttgart'a zorunlu iniş yaptı.
Havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, göstergelerin yakıt kaybına işaret etmesi üzerine önlem olarak motorlardan birinin kapatıldığı ve Stuttgart Havalimanı'na zorunlu iniş yapıldığı belirtildi.
Şirket, bunun bir "acil iniş" teşkil etmediğini, standart güvenlik prosedürlerinin uygulandığını vurguladı.
Yerel saatle 09.55'te Köln'den kalkanAirbus A319 tipi uçakta 123 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu. Yolcuların yaklaşık 2.5 saat sonra başka bir uçakla Venedik'e ulaştırıldığı belirtildi.
Alman Lufthansa havayolu şirketine ait Germanwings havayolları, 24 Mart'ta Barselona-Düsseldorf seferini yapan uçağının düşmesi sonucu 150 kişinin ölümüyle gündeme gelmişti.
Bu uçağın karakutularından elde edilen veriler, uçağın yardımcı pilot tarafından bilinçli olarak yere çakıldığını gösteriyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...