Suriye uzlaşmadan memnun

Suriye uzlaşmadan memnun

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suriye hükümeti, İran'ın nükleer programı konusunda Tahran ile 5+1 ülkeleri arasında varılan uzlaşmadan memnun olduğunu açıkladı

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklama Suriye resmi haber ajansı Sana'da yer aldı. Açıklamada "Suriye, İran ile 5+1 grubu ülkeleri (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, Almanya) arasındaki görüşmelerden çıkan uzlaşma metnini memnuniyetle karşılamaktadır" denildi.
Ayrıca açıklamada İran yönetimine övgüde bulunularak "anlaşma çerçevesinin ve bunu izleyen olumlu adımların, İran'ın uluslararası barışı ve güvenliği geliştirmeye, bölgesel ve uluslararası gerginliği azaltmaya yönelik bir katkısı olduğu" belirtildi. İran hükümeti temsilcilerinin "ülkelerinin çıkarlarını ve nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanma hakkını başarılı bir biçimde savunduğu" ifade edildi.
Açıklamada "Suriye, Batı ülkelerinin gelişmekte olan ülkelerin bilimsel ve teknolojik ilerleme hakkına saygı göstermesinin önemini tekrar teyit etmektedir" ifadeleri yer aldı.
nbsp;Kaynak: DW Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...