Bayern Dortmund engelini aştı

Bayern Dortmund engelini aştı

SPOR Haberleri

Bundesliga'da Bayern Münih, Dortmund'u Lewandowski ile devirdi

Bayern Münih'e galibiyeti getiren gol, 36. dakikada Dortmund'un eski futbolcusu Lewandowski'den geldi. Dortmund galibiyetiyle puan cetvelinde 67 puana ulaşan Bayern Münih, en yakın rakibi Wolfsburg ile arasındaki 10 puanlık farkı korudu. Borussia Dortmund ise 33 puanla 10. sırada yer aldı.


Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, maçtan sonra yaptığı açıklamada, bundan sonra her maçın final havasında olacağını ve oyuncuların ona göre hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Guardiola, nisan ayında şampiyonun belirlenebileceğini de sözlerine ekledi.


DİĞER MAÇLAR
Günün diğer karşılaşmalarında Bayer Leverkusen, sahasında Hamburg'u 4-0 yendi. Bayer Leverkusen'i Hamburg karşısında galibiyete taşıyan golleri, 7 ve 63. dakikada Castro ile 44 ve 56. dakikalarda Kiessling kaydetti.


Bu maçta milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 82. dakikada oyuna dahil olurken, Ömer Toprak ise 21. dakikada sarı kart gördü. Bayer Leverkusen, bu sonuçla 48 puanla 4. sırada yer aldı. Hamburg ise 25 puanla düşme hattından çıkamadı.


Wolfsburg, sahasında Stuttgart'ı 41 ve 65. dakikalarda Rodriguez, 76. dakikada Schürle'nin attığı gollerle 3-1 yendi. Stutgart'ın tek golü ise 44. dakikada Harnik'ten geldi. Wolfsburg, bu galibiyetle 57 puanla ligde Bayern Münih'in ardından ikinciliğini sürdürdü. Stuttgart ise 23 puanla ligin son sırasında yer aldı.


Borussia Mönchengladbach, deplasmanda Hoffenheim'ı 4-1'lik skorla geçti. Ev sahibi takımın gollerini 17. dakikada Schipplock, 26. dakikada Kruse, 36. dakikada Rafael ve 31 ve 51. dakikalarda Hermann kaydetti.


Borussia Mönchengladbach, puanını 50'ye çıkararak zirve takibini sürdürdü. Hoffenheim ise 37 puanla 7'nci sırada kaldı.


Freiburg, sahasında ağırladığı Köln karşısında 3 puana ulaştı. Ev sahibi takım, 37. dakikada Frantz'ın golüyle rakibini 1-0 mağlup etti.


Eintracht Frankfurt, sahasında teknik direktörlüğünü Tayfun Korkut'un yaptığı Hannover ile 2-2 berabere kaldı. Frankfurt'un golleri, 27. dakikada Madlung ve 54. dakikada Aigner'den gelirken, Hannover, rakibine 68. dakikada Marcelo ve 82. dakikada Konan'ın golleriyle karşılık verdi.


Hannover bu skorla ligde 7. beraberliğini elde ederken, 28 puanla 15. sırada bulunuyor. Frankfurt ise 35 puanla 8. sırada yer aldı.


Werder Bremen ise sahasında Mainz 05 ile golsüz berabere kaldı. nbsp;


Bundesliga'da 27. hafta, yarın oynanacak FC Augsburg-Schalke ve Hertha Berlin-Paderborn maçlarıyla tamamlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...