Mercedes'in TIR'ı 20 bin çocuğa sınıf olacak

Mercedes'in TIR'ı 20 bin çocuğa sınıf olacak

Ekonomi Haberleri

Mercedes-Benz, 14 yıl önce Almanya'da başlattığı trafik eğitim projesini Anadolu'daki okullara taşıdı.

Trafik kazalarında dünya ortalamasının üzerinde performans gösteren Türkiye'de bu vahim tablodan en çok çocuklar etkileniyor. Resmi verilere göre kazalarda hayatını kaybedenlerin yüzde 7, yaralananların da yüzde 11.8'ini 0-14 yaş arası çocuklar oluşturuyor. Bu oran Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında 2.5 kat daha yüksek. Soruna çare arayan herkesin birleştiği nokta ise trafik eğitiminin çocuk yaşta verilmesi gerektiği. Bu bilinçle yola çıkan otomotiv devi Mercedes-Benz 2001'de Almanya'da çocukların trafik güvenliğiyle ilgili davranışlarını değiştirmek amacıyla MobileKids adlı projeyi başlattı. Projeyi Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliğinde Türkiye'ye taşıyan şirket, 7-14 yaş arası çocukları hedef alıyor. 7 ilde 20 okula ulaştıklarını söyleyen Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim Müdürü Tülin Steinhauser, trafik kazalarından en çok etkilenen çocukların bu alandaki kurallara aşina olması hedefiyle yola çıktıklarını söylüyor. Çocukların kendilerini koruyabilmelerinin çok önemli olduğunu anlatan Steinhauser, "Bir Mercedes dorseyi renkli bir sınıfa dönüştürdük. 7 bin 700 öğrenciye eğitim verdik. Eğitimler 6 saat sürüyor" diyor. nbsp;


GÖNÜLLÜLER EĞİTİM VERİYOR
Mobile Kids TIR'ı şu anda Artvin'de. Steinhauser, proje kapsamında TEGV gönüllülerinin büyük özveriyle çalıştıklarını özellikle vurgulayarak, "Gönüllü eğitmenlerimiz çocuklara sanal ortamlar oluşturarak oyunlarla eğlenceli şekilde trafikteki doğru davranış biçimlerini aktarıyorlar. Örneğin okul servisi çok önemli. Çocuğun burada kendini nasıl koruması gerektiğinden sokaktaki hatalı davranışlara her konuda trafikteki riskler ve önlemler anlatılıyor" diyor. Beş yılın sonunda Türkiye'nin 7 bölgesini de bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Steinhauser, ayrıca trafikle ilgili bir de film seti de hazırladıklarını vurguluyor.


TEKNİK LİSEDE KIZ HAREKÂTI
Mercedes -Benz Türk'ün eğitimle ilgili bir başka projesi de 2004'ten bu yana yürüttüğü "Her Kızımız Bir Yıldız". Proje kapsamında teknik ve meslek liselerinde eğitim gören kızlara burs ve istihdam desteği veriliyor. Tülin Steinhauser, "Kızların meslek liselerinde elektrik, motor gibi erkek ağırlıklı bölümlerde okumalarını teşvik etmek istiyoruz" diye özetliyor hedeflerini. Şimdiye kadar 2 bin 500 mezun veren proje kapsamında bin 200 kız öğrenci halen eğitim görüyor. Bunlar içinde üniversite mezunlarının da olduğunu anlatan Steinhauser, proje kapsamına alınan kızları daha sonra şirkette istihdam ettiklerinin de altını çiziyor.

Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...