Gazze'de Yermuk Kampı için destek yürüyüşü

/ Kaynak: AA
Gazze'de Yermuk Kampı için destek yürüyüşü

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filsitinlilere destek yürüyüşü düzenlendi.

Han Yunus kentinde Hamas'ın çağrısı üzerine bir araya gelen yüzlerce kişi, Yermuk Mülteci Kampı'na uygulanan kuşatmanın kaldırılmasını ve oradaki Filistinli mültecilerin kurtarılmasını istedi. Burada konuşma yapan Hamas yetkilisi Salah el-Berdevil, Yermuk'teki Filistinlilerin durumunun son günlerde yaşanan çatışmalar ve kampa uygulanan kuşatma nedeniyle giderek daha da zorlaştığını belirterek, kuşatmanın derhal kaldırılması ve silahlı örgütlerin bölgeden çıkarılması çağrısı yaptı. Kamptaki Filisitinli mültecilere yönelik saldırıları kınayan Berdevil, "Kimsenin iç işlerine karışmıyoruz, kimse de bizi iç işlerine karıştırmasın. Yermuk'tan elinizi çekin" dedi. Kampa acil insani yardım ulaştırılmasını talep eden Berdevil, Filisitinli gruplara seslenerek, Yermuk'ta bulunan Filistinlilerin korunması için acil çözüm üretilmesinin önemini vurguladı.
"YERMUK'U KURTARIN" GİRİŞİMİ
Öte yandan Dünya Müslüman Alimler Birliği, "Yermuk'u Kurtarın" adı altında girişim başlatacağını açıkladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada, yarından itibaren, Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Filistin Mülteci Kampı'nda yaşanan çatışmaların sonlandırılması, kampa uygulanan kuşatmanın kaldırılması ve bölgeye acil insani yardım ulaştırılmasını hedefleyen "Yermuk''u Kurtarın" adı altında girişim başlatılacağı belirtildi. Açıklamada, medya ve iletişim araçları üzerinden gerçekleştirilecek girişimin, 1 hafta süreceği, bu çerçevede sosyal paylaşım siteleri, görsel ve yazılı medya üzerinden Filistinlilere, Arap ve İslam alemine, Yermuk'ta yaşananlarla ilgili bilgi aktarılacağı ve buradaki krize siyasi ve insani yardım noktasında destek olunacağı kaydedildi. Terör örgütü DAEŞ, Çarşamba günü Yermuk Mülteci Kampı'na girerek, muhalif gruplardan Eknaf Beyt el-Makdis güçleriyle çatışmıştı. İki taraftan da yaralananların olduğu çatışmalar nedeniyle kamptaki insani durum daha da kötüleşmişti. Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve çoğunlukla Filistinlilerin kaldığı Yermuk mülteci kampı 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. Kuşatma ve insani yardımların bölgeye ulaşamaması nedeniyle kampta çok sayıda kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...