Fenerbahçe otobüsünden yüzünden vurulan şoförün son sağlık durumu

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe otobüsünden yüzünden vurulan şoförün son sağlık durumu

YAŞAM Haberleri  / AA

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıda yüzünden kurşun yiyen takım otobüsünün şoförünün son sağlık durumu ne?

Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne, Rize-Trabzon yolunda pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Yaralanan otobüs şoförü hastaneye kaldırıldı. Konuyla ilgili son açıklamada şoförün sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıya ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Çeşitli bilgiler var. Arkadaşlarımız toparlıyorlar ama şu an ulaşılmış veya alınmış bir şey yok" dedi. Vali Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse Karadeniz Sahil Yolu'nda yapılan silahlı saldırıya ilişkin çalışmaların tüm yönüyle titizlikle sürdürüldüğünü anlattı. Konunun takip edildiğini vurgulayan Öz, "Çeşitli bilgiler var. Arkadaşlarımız toparlıyorlar ama şu an ulaşılmış veya alınmış bir şey yok. Farklı bilgiler var" diye konuştu. Öz, saldırıda yaralanan otobüs şoförünün sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "En büyük teselli o. Durumu çok sıkıntılı gibi gözükmüyor. Dün zaten ihtiyaten uyutmuşlardı. Hayati fonksiyonları çalışıyor. Bugün normale döner" dedi. Vali Öz, saldırıda kullanılan silahla ilgili de "Silahın cinsi, büyük ihtimale av tüfeği. Tüfekle atılmış bir kurşuna benziyor" ifadesini kullandı.
Fenerbahçe otobüsünden yüzünden vurulan şoförün son sağlık durumu
Fenerbahçe otobüsüne saldırı
Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne, Rize-Trabzon yolunda pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Yaralanan otobüs şoförü hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Feherbahçe -Çaykur Rizespor maçının ardından Feherbahçe kafilesini taşıyan otobüs Sürmene'de pompalı tüfekli saldırıya uğradı. Olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından 53 DE 618 plakalı otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Polis ekipleri Karadeniz Sahil Yolu ve etrafındaki çalılık alanda da jeneratör yardımı ile inceleme yaptı. Yaklaşık 50 polis memuru etrafta delil aradı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis, Karadeniz Sahil Yolunu 5 saatlik aranın ardından trafiğe açtı.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıya ilişkin "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net birşey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" dedi.
Fenerbahçe otobüsünden yüzünden vurulan şoförün son sağlık durumu

"Yüz kemiğinde kurşun girişi yeri tespit edildi"
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hastanenin acil servisi önünde, şoför Uğur Kıran'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Özlü, hastanın sağlık durumunun stabil gözüktüğünü belirterek, "Sevindirici tarafı şoförün sağlık durumu, hayati fonksiyonları normal, bir miktar dış kanaması vardı, durdu. Vücudunun başka bir yerinde herhangi bir travma izi yok. Sadece yüzünün sol tarafında kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Bunlar incelenmek için emniyet güçlerine teslim edildi." dedi.

Özlü, hastayı yoğun bakım ünitesine alacaklarını anlatarak, nbsp;"Orada takibini yapmaya devam edeceğiz ama hastamızın genel durumu iyidir" ifadesini kullandı.

Vali Öz de bu üzücü olayda tesellilerinin şoförün sağlık durumunun iyiye gitmesi olduğunu belirterek, "Yoğun bakıma alındı. Şu anda hayati riski atlatmış durumda. Şoförümüze tekrar geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe otobüsünden yüzünden vurulan şoförün son sağlık durumu

Fenerbahçe kafilesi İstanbul'a döndü
İstanbul'a dönen Sarı-lacivertli kafileyi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda taraftar karşıladı.
Olayın yaşanmasının ardından havalimanına gelmeye başlayan taraftarlar, kafilenin çıkış yapacağı bölümde toplanarak tezahüratlar yaptı. Aziz Yıldırım ve yöneticiler güvenlikli bölgede karşıladıkları teknik heyet ve futbolcuların elini sıkarak "geçmiş olsun" dileklerinde bulundular.

Geniş güvenlik önlemleri altında havalimanından çıkan sarı-lacivertliler, meşaleler yakan taraftarların yoğun sevgi gösterileri altında takım otobüsüne binerek Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'ne hareket etti.
Kafileyi taşıyan otobüs ile Aziz Yıldırım'ın bindiği aracın önünü uzun süre kapatan ve destek veren taraftarlar, daha sonra alandan ayrılıp takım otobüsünün ardından konvoy oluşturdu.
Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarda Trabzonspor ve bordo-mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na da tepki gösterdi.
Fenerbahçe otobüsünden yüzünden vurulan şoförün son sağlık durumu

Liglerin ertelenmesi kaçınılmaz
Fenerbahçe Kulübü'nden, futbol takımını taşıyan otobüse yönelik saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Kulüp olarak düşüncemiz, bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur" ifadesi kullanıldı.
Kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, takımın Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon'daki havalimanına gidişi sırasında yaşadığı olayın, üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe'ye yönelik organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimi olduğu savunuldu. nbsp;

Fenerbahçe camiasının itidale davet edildiği, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamanın kulübün yarın gerçekleştirilecek olağanüstü yönetim kurulu toplantısından sonra yapılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:"Temmuz kumpasından bu yana bazı odaklarca körüklenen, korunan ve hatta ödüllendirilen Fenerbahçe düşmanlığının geldiği son aşamadır. Artık futbolun sonuna gelinmiş ve kan dökülmüştür. Bu eylemi yapan ve yaptıranların bir an evvel bulunarak cezalandırılmaları Fenerbahçe'nin vazgeçilmez hassasiyeti ve önceliğidir. nbsp;


Fenerbahçe Spor Kulübü olarak düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur. Bu hain ve alçak saldırıda yaralanan otobüs şoförümüz Ufuk Kıran başta olmak üzere tüm sporcularımıza, teknik heyetimize, çalışanlarımız ile ailelerine ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...