DHKP-C'den Berkin'in anne-babasına tehdit

DHKP-C'den Berkin'in anne-babasına tehdit

GÜNDEM Haberleri

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terör örgütü DHKP-C'nin avukatlarının Berkin Elvan'ın ailesini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Yaklaşık bir ay önce baba Sami Elvan ünlü bir avukattan yardım istedi. Ünlü hukukçu H.D, bunun için diğer avukatların azlini istedi. Sami Elvan'ın girişimi üzerine kendilerinin azledileceğini öğrenen örgüt avukatları ise Elvan'ı tehdit ederek, "Berkin artık senin evladın değil" dedi.


BERKİN ARTIK SENİN OĞLUN nbsp;DEĞİL


Gezi eylemlerinde yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın yasadışı sol örgütlerce sürekli kullanılması ailesini isyan ettirdi.Yaklaşık bir ay önce baba Sami Elvan ünlü bir avukattan yardım istedi. Örgütün Berkin'in davasını suiistimal ettiğini ve bundan rahatsız olduklarını anlatan Elvan ailesi maddi imkanları olmadığı için ünlü avukattan davaya ücretsiz bakmasını rica etti.


DHKP-C TEHDİT ETTİ


Elvan ailesine olumlu yanıt veren ünlü hukukçu H.D, diğer avukatların azlinden sonra kendisine vekalet verilmesi halinde yardımcı olacağını söyledi. Bunun üzerine girişimde bulunan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın girişimi sonuçsuz kaldı. Kendilerinin davadan azledileceğini öğrenen örgüt avukatları Elvan'ı tehdit ederek, "Berkin artık senin evladın değil. O hepimizin bu davaya biz bakmaya devam edeceğiz" diyerek tehdit etti. Ailesinin zarar görebileceğinden endişe eden Sami Elvan ise bu tehdit karşısında sessiz kalmak zorunda kaldı.


DESTEĞİNİZE İHTİYAÇ YOK


Ancak DHKP-C'li teröristlerin Berkin soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etmesi üzerine Berkin'in annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan açıklama yaparak örgütün artık yakalarından düşmesini istedi. Elvan ailesinin, "Ailemizin son açıklamasıdır," başlığıyla yaptığı açıklamada, "Susun artık. Berkin öldü. Biz her gün yeniden yeniden öldük. Biz yokuz artık. Eğer dava açılırsa ve yargılama yapılırsa dosyamızı aile olarak sadece kendimiz takip edeceğiz. Hiçbir avukata ve hukuki desteğe ihtiyacımız yok" dedi.


MEDYA HESABIMIZI KAPATIYORUZ


"Biz Berkin'in anne ve babası olarak en içten duygularla ve tüm samimiyetimizle Savcı Mehmet Kiraz'ın acılı ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz, acılarını paylaşıyoruz, çok üzgünüz" ifadelerinin de yer aldığı açıklamada Elvan ailesi şunları söyledi: "Biz her gün yeniden yeniden öldük. Biz yokuz artık. Eğer dava açılırsa ve yargılama yapılırsa dosyamızı aile olarak sadece kendimiz takip edeceğiz. Hiçbir avukata ve hukuki desteğe ihtiyacımız yok. Bu bir tepki değil. Bu hukukla aramızda artık kimse olmasın diye... kimse bizim acımızı tam anlamıyor kaldı ki nasıl anlatacaklar bunu mahkemeye... Biz bugüne kadar olduğu gibi orada olacağız ve davamızı takip edeceğiz... Sadece daha önce evladını kaybetmiş anne, babalar, aileler bizimle birlikte katılmak isterlerse davaya onları kabul edeceğiz. Sonuçta hiçbir şey çocuğumuzu geri getirmeyecek. Tek çabamız başka çocuklar ölmesin, başka analar ağlamasın diye sürecek. Bugüne kadar yüzlerce insan Berkin için gözaltına alındı, soruşturma yaşadı, tutuklandı, okuldan ve işten atıldı, yaralandı. Yeter artık. Kimse zarar görmesin. Görüşü, inancı, konumu, kim olduğu önemli değil. İnsan olan kimse artık zarar görmesin. Ben Gülsüm Elvan, ben Sami Elvan... Bugünden sonra sosyal medya hesaplarımızı kullanmayacağız. Bu açıklama son mesajımızdır. "


SAVCI'YI REHİN ALANLARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayında saldırganlarla telefonda görüşen ve kendilerini eylemi sonlandırmaya çağıran Sami Elvan, operasyon sonrasında Twitter'dan açıklama yapmıştı. Elvan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı: "Acımız çok büyük. Çok mücadele ettik artık kimsenin burnu kanamasın diye. Çok çabaladık analar ağlamasın diye. Çok üzgünüz." Elvan ailesi son açıklamasında ise "Artık yakamızdan düşün, kendi davamızı kendimiz yürüteceğiz" ifadelerine yer verdi.




KAYNAK: Star nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...