Kenya'da 3 günlük yas ilan edildi

/ Kaynak: AA
Kenya'da 3 günlük yas ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kenya'nın Garissa kentinde Eş-Şebab terör örgütübüb düzenlediği ve 148 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ülkede üç günlük yas ilan edildi.

Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, yaptığı açıklamada, "Kenyalılar olarak, hayatını kaybedenler için dua ediyor ve onların yasını tutuyoruz. Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan ediyorum" diye konuştu. Kenyatta, ülkede bayrakların yarıya indirileceğini belirtti.
Güvenlik güçlerinin, bu saldırıyı planlayanları yakalamak için iz peşinde olduğunu söyleyen Kenyatta, hep birlikte müreffeh bir ülke olma yolunda çalışmalara devam edeceğiz ifadesini kullandı.
Kenyatta dün yaptığı açıklamada, Garissa Üniversitesi'ne saldıran teröristlere karşı sert önlemler alacaklarını söylemişti. Devlet Başkanı Kenyatta, saldırıyı planlayan ve finanse edenlerin toplumla iç içe yaşadığını belirterek saldırıya mümkün olan en şiddetli yollarla cevap vereceklerini dile getirmişti.
Kenya'nın kuzeydoğusundaki Garissa'da perşembe günü Garissa Üniversitesi'ne Eş-Şebab örgütü militanları tarafından düzenlenen saldırıda çoğu öğrenci 148 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...