Terör örgütü IŞİD Amiriye'ye saldırdı: 2 ölü, 13 yaralı

/ Kaynak: AA
Terör örgütü IŞİD Amiriye'ye saldırdı: 2 ölü, 13 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in, Felluce'ye bağlı Amiriye nahiyesindeki sivil yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.

Amiriye Karakolu Müdürü Arif el-Cenabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının Felluce'nin 23 kilometre güneyindeki Amiriye beldesinde sivil yerleşim birimlerine yaklaşık 40 roket ve havan topu attığını belirtti. Cenabi, saldırıda 2 kadının hayatını kaybettiğini, 13 kişinin de ağır yaralandığını söyledi. Son iki gün içerisinde Amiriye'yi hedef almaya devam eden örgütün eylemleri nedeniyle beldede can kayıpları ve büyük çapta hasarın meydana geldiğini aktaran Cenabi, ordu güçlerinin de saldırılara karşılık verdiğini, örgüt safında da büyük kayıpların olduğunu kaydetti.
DİYALA'DA KURTARILAN BÖLGELERE DÖNÜŞ
Öte yandan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyala'da terör örgütü DAEŞ'in eylemleri nedeniyle sığınmacı durumuna düşen ailelerin, kurtarılan bölgelerdeki evlerine geri döneceği bildirildi. Açıklamada, "5'inci Piyade Tümenine ait birlikler, evlerini terk etmek zorunda kalan sığınmacıların Şervin nahiyesinde DAEŞ çetelerinin pisliğinden temizlenen bölgelere dönmesi için çalışmalara başladı" denildi. Irak'ta, terör örgütü DAEŞ öncülüğündeki silahlı grupların, haziranda Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli bölgelerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...