AB Bakanı Bozkır, Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınadı

/ Kaynak: AA
AB Bakanı Bozkır, Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınadı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Bozkır: '(Fenerbahçe kafilesine saldırı) Güzide bir kulübümüze yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şoför kardeşimize de acil şifa diliyorum'

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin "Bu son olayda gerçekten faillerinin hemen bulunması lazım. Sayın Başbakanımızın o yolda talimatları oldu. Bu faillerin yakalanmasıyla ancak huzura kavuşacaktır spor camiası" dedi.
Bozkır, Almanya ziyaretine ve Çaykur Rizespor maçının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Saarland eyaletine gelen ilk bakan olduğunu ziyareti esnasında öğrendiğini belirten Bozkır, bundan onur duyduğunu ve mutlu olduğunu söyledi.
Bozkır, Çaykur Rizespor maçının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırının çok üzücü bir olay olduğunu belirterek "Güzide bir kulübümüze yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şoför kardeşimize de acil şifa diliyorum" dedi.
Sporun neticede bir eğlence vesilesi olduğunu vurgulayan Bakan Bozkır, şöyle devam etti:
"Spor, gençlerimizin zamanlarını iyi değerlendirdiği, insanları mutlu etmesi gereken, kadın, çocuk birlikte yapılması gereken bir faaliyettir. Bunun böyle bir hasmane konu haline getirilmesi maalesef beni son derece üzüyor. İnşallah bu günleri geride bırakacağız. Hükümetimiz tabiatıyla çok ciddi önlemler aldı. Passolig uygulaması olsun, küfür ve sahaya cisim atılması durumunda saha kapatmanın daha etkin şekilde uygulanması olsun, tekrar eski ortamlara doğru gidiyoruz."
- "Saldırının faillerinin hemen bulunması lazım"
Saldırının faillerinin hemen bulunması gerektiğini vurgulayan Bozkır, "Sayın Başbakanımızın o yönde talimatları oldu. Bu faillerin yakalanmasıyla ancak huzura kavuşacaktır spor camiası. Ben tekrar geçmiş olsun diliyorum" diye konuştu.
Kendisinin de Fenerbahçe taraftarı olduğunu ancak bu saldırıyı spor camiasına yapılmış bir saldırı olarak gördüğünü ifade eden Bozkır, şunları söyledi:
"Ben Fenerbahçeli olarak üzülüyorum ama bunu sadece bir Fenerbahçe olayı değil bir spor kulübümüz olarak düşünüyorum. Bütün spor kulüplerimizin başına gelebilirdi. Bu nedenle bunu geniş bir perspektiften spor camiamıza bir saldırı olarak değerlendirmek doğru olacaktır. Tekrar ben geçmiş olsun diliyorum güzide kulübümüze ve şoförün de bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum."
- Temaslar
Temasları kapsamında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Saarland Şubesi'nin açılışına katıldığını kaydeden Bozkır, bu vesileyle burada yaşayan vatandaşların sorunlarını dinlediğini ifade etti.
Bozkır, buradaki programın ardından Rheinland-Pfalz eyaleti Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programına katıldığını ve UETD tarafından düzenlenen akşam yemeğinde de Türk ve Alman sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, Bad Kreuznach Belediye Başkanı Heike Meurer ve Alman siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldiğini bildirdi.
Almanya'da 1975 yılında Dışişleri mensubu olarak göreve başlamasından dolayı bu ülkenin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu anlatan Bozkır, bu çerçevede anıları yad etmenin ve buradaki havayı tekrar solumanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.
- Bozkır, Bad Kreuznach kentindeki "Atatürk Salonu"nu gezdi
Öte yandan Bakan Bozkır, açıklamalarının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19-20 Aralık 1917 tarihlerinde, o dönemde Almanya'nın Genel Karargah Binası olan Bad Kreuznach kentindeki Parkhotel Kurhaus'ta kalması sebebiyle açılan Atatürk Salonu'nu gezdi.
Kendisi de aynı otelde konaklayan Bozkır, daha sonra oteldeki Türk bayrağı önünde Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti Mainz Başkonsolosu Arif Eser Torun ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bakan Bozkır, Almanya temaslarını Bingen'de düzenlenen "Gümüşhaneliler Günü" etkinliğine katılarak tamamladı. Bozkır, burada vatandaşlarla selamlaşarak stantları gezdi ve ardından yurda dönmek üzere Frankfurt Havalimanı'na hareket etti.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...