Bakan Çelik 'Emekliye 500 lira zam...'

/ Kaynak: AA
Bakan Çelik 'Emekliye 500 lira zam...'

Politika Haberleri  / AA

Faruk Çelik, emekli maaşlarına yapılan zamma değindi. Çelik, emeklilere neden daha fazla zam yapmadıklarının gerekçesini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da katıldığı 11 Nisan Parkı temel atma töreninde yaptığı konuşmada emekli maaşlarına yapılan zam miktarına değindi.


Zammın bütçeye bağlı olarak 100 lira yapılmasını uygun gördüklerini vurgulayan Çelik, "Emekliye 100 lira zam yaptık. 500 lira da yapabilirdik. Ama bunun acısı çocuktan, ekmekten ve otobüs fiyatından çıkardı. Çıkardı da çıkardı. Yani eski Türkiye olurdu. Eski Türkiye olmayalım diye hesaplı kitaplı gitmek durumundasınız" diye konuştu.


Çelik, bir yandan ülkenin emeklisine, memuruna ve işçisine sahip çıkmaya devam ederken diğer yandan da milletin ihtiyacı olan parkları, yolları ve köprüleri yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.


Geçmiş dönemdeki iktidarları eleştiren Çelik, AK Parti'nin gerçekçi ve doğru vaatleri millete verdiğini ve sözünü tuttuğunu dile getirdi.


Çelik, AK Parti ile ülke genelindeki kentlerin eş zamanlı kalkınmaya başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"Birileri AK Parti'nin biriktirmiş olduğu hazinedeki 130 milyar dolara göz dikmiş durumda, 'bunu nasıl boşaltırız' diye. Beyler boşalttınız bu ülkeyi IMF'ye mahkum ettiniz. Yabancıların talimatlarıyla karşı karşıya bıraktınız. Buna hakkınız yok. Buna 77 milyon müsaade etmez. Böyle bir şey olabilir mi? Ben kaç yıldır bakanlık yapıyorum. 1990'lı yıllarda başlayan açıkları aşağı indirmek için canla başla mücadele ediyorum. Şimdi orada işlerin düzeldiğini görenler, bugün fazladan vereceğiz diyor. Nereden alıp nereye veriyorsun? Kimden alıp kime veriyorsunuz? Bunların geçmiş dönemde yaptıkları belli. 38 yaşında bıyığı yeni terlemiş delikanlıları emekli ettiler ve sistemin üzerine büyük bir yük olarak bindirdiler. Şimdi de o acıları çekmeye devam ediyoruz. Onun için gerçekçi olacağız. Yatırımlara devam edeceğiz."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...