Konyaspor, Trabzonspor'un hayallerini yıktı

Konyaspor, Trabzonspor'un hayallerini yıktı

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Torku Konyaspor ile Trabzonspor kozlarını paylaştı. Bordo mavililer maç boyunca kaleye isabetli şut atamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Torku Konyaspor ile Trabzonspor karşılaştı.


Torku Arena'da oynanan ve 30 bin 546 seyircinin takip ettiği maçta kazanan 1-0'lık skorla ev sahibi oldu.


Aykut Kocaman'ın talebelerine galibiyeti getiren golü 73. dakikada Rumen futbolcu Gabriel Torje kaydetti. Torku Konyaspor'un yıldızı ligdeki 3. golünde takımına önemli galibiyet getirmeyi başardı.


Ersun Yanal'ın ekibi Trabzonspor karşılaşmada isabetli şut bulamazken, kaleye gönderdikleri 10 top da auta gitti ve dikkat çeken bir istatistik oldu


Alınan bu sonucun ardından Konyaspor puanını 34 yaparken, Trabzonspor 43 puanda kaldı.


Ligin bir sonraki haftasında Torku Konyaspor deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak. Trabzonspor sahasında Galatasaray'ı konuk edecek.


6 FUTBOLCU, 21 KİŞİLİK KADRODA YOK


Bordo-mavili takımda cezalı Mehmet Ekici'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Onur Recep Kıvrak, Aytaç Kara, Belkalem ve Yusuf Erdoğan ile önceki gün affedilen Constant, 21 kişilik futbolcu kadrosunda yer almadı.


Torku Konyaspor'da sakatlıkları devam eden Hasan Kabze, Mahlungu ve cezalı Mehmet Uslu kadroya dahil edilmedi.


KONYASPOR'DA 1, nbsp;TRABZOSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK


Torku Konyaspor, önceki hafta oynadığı Kardemir Karabükspor maçına göre bir değişikle sahaya çıktı. Teknik direktör Aykut Kocaman, cezalı Mehmet Uslu'nun yerine Torje'ye forma şansı verdi.


Trabzonspor'da ise 25. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında oynayan Mehmet Ekici, İshak Doğan ve Aytaç Kara yerine Bosingwa, Mustafa Akbaş ve Soner Aydoğdu sahaya çıktı.


KAREOGRAFİ YAPTILAR


Torku Konyasporlu taraftarlar, takımlarını desteklemek için Torku Arena'da kendilerine ayrılan tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Bordo-mavili taraftarlar da kendilerine tahsis edilen tribündeki yerlerini aldı.


Kale arkası tribünündeki Torku Konyaspor taraftarları, renkli kağıtlar yardımıyla hazırladıkları koreografide "Elinde Konyaspor bayrağı bulunan Alaeddin Keykubad" resmi oluşturdu.


Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle maraton tribününe, "Anadolu Ajansı'nın 95. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyoruz" yazılı pankart asıldı.


Torku Konyaspor taraftarları, üzerinde şehit savcıyının fotoğrafının bulunduğu "Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı saygıyla anıyoruz" yazılı pankartı da tribüne astı.


İLK TEHLİKE TRABZONSPOR'DAN


Mücadele oldukça temposuz başlarken Konyaspor tribünlerinin coşkusu görülmeye değerdi. İlk tehlikeli atağı Trabzonspor yakaladı. Dakikalar 16'yı gösterdiğinde sağ kanattan ceza alanına yakınlarında topla buluşan Özer'in ceza alanına ortasında top kaleci Kaya'da kaldı.


Rakibine oranla daha fazla topa sahip olan ve yarım saatlik bölümde 63'e %37 üstünlüğü ele geçiren bordo mavililer aradığı golü ise bulamadı.


GERGİN ANLAR


Sürekli durmaya başlayan maçta iki takım arasında ciddi bir gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın 29. dakikasında Trabzonspor'dan Salih Dursun ile Konyaspor'dan Ali Çamdalı bir hava topunda orta alanda çarpıştı. Bu olayın ardından iki takımın oyuncuları bir anda birbirlerine girdi ve gerginlik, yaklaşık 1 dakika bir itiş-kakışa döndü. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği oyunculardan Ali Çamdalı, sahaya giren ambulans ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Salih Dursun'un ise başına bandaj yapılarak oyuna devam etti. Yaşananları gözleyen hakem Hüseyin Göçek, Özer Hurmacı ve Ali Turan'ı sarı kart ile cezalandırdı.


Son 15 dakikalık bölümde her iki takım da rakip kalede baskı kurmaya çalışırken sonuç gelmedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.


MEDJANI DİREĞE TAKILDI


Karşılaşmanın ikinci devresinde daha hareketli bir oyun oynanırken iki takım da ataklar geliştirdi. Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Soner Aydoğdu'nun yerine Erkan Zengin hamlesi yaparken oyuna hareketlilik getirdi.


Bordo mavililer, 68. dakikada direğe takıldı. Sağ kanattan gelişen atakta Medjani'nin ceza alanına ortasında Deniz'in yakın mesafeden kafa vuruşunda yerden seken top sol direkten geri döndü.


TORJE ATTI GOLÜNÜ...


Aykut Kocaman'ın ekibi baskısını arttırdığı anda golü bulmayı başardı. 73'te sahneye çıkan Gabriel Torje skoru değiştirdi. Torje, ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girdi ve dar açıdan kaleye şutunu çekti. Savunmada Bosingwa'ya da çarpan top sol köşeden ağlarla buluştu. İkinci yarıdaki baskılı oyun, golü de getirmiş oldu


PAS, PAS, PAS AMA...


Maçın son 10 dakikalık bölümüne kadar topun hakimi olan ve 165'e karşı 265 isabetli pas bulan bordo-mavililerde gol bir türlü gelmedi. Torku Konyaspor savunması, Trabzonspor forvetlerine geçit vermedi ve kazanmasını bildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...